TREBINJE

Luka Popović, koji ima samo šest dana, godinu će biti na čelu „Tročlanog predsjedništva“

P. M.

3.7.2018

U Trebinju je večeras održana „Konferencija beba“ na kojoj je već po tradiciji izabrano tročlano predsjedništvo beba koje čine najstarija i najmlađa beba, kao i beba sa najviše braće i sestara, a ove godine po prvi put priređeno je i takmičenje beba u puzanju.

„Tročlanim predsjedništvom“ beba u narednih godinu dana predsjedavat će najmlađa među 86 prijavljenih, a to je Luka Popović koji je star tek šest dana, najstarija beba rođena od prošlogodišnje konferencije je Aleksej Crnogorac koji je već napunio godinu, dok je treći član Natalija Gajić koja ima petoro braće i sestara.

-Ako se kao roditelji odreknemo nekih sitnih luksuza nije teško odgajati ni šestoro djece. Ja sam najponosnija mama na svijetu - kazala je Ivana Gajić, majka male Natalije, koja ima tri sina i tri kćerke, a nada i se da će imati još djece.

Titulu najbrže bebe u puzanju među 15 prijavljenih odnio je Danilo Ninković, a iza njega su Damjan Šegrt i Damjan Ninković.

Konferenciju beba svečano je otvorio Zoran Milošević, načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Grada Trebinja koji je naglasio da je cilj ove neobične konferencije podizanje svijesti o značaju rađanja jer i Trebinje po natalitetu bilježi negativne trendove.

-Trebinje sa svoje strane čini napore i kao malo koja sredina može da se pohvali da mjerama pronatalitetne politike želi bitno da utiče na povećanje nataliteta. Djeca su naše najveće bogatstvo i na njima počiva budućnost ovog grada - naglasio je Milošević.

U zabavnom dijelu programa nastupili su izvođači sa ovogodišnjeg Dječijeg festivala „Zvon zvonke pjesme“ i članovi Plesnog kluba „Maris“.

Organizator i pokrovitelj manifestacije je Grad Trebinje uz podršku sponzora koji su osigurali prigodne nagrade za učesnike, a u partnerstvu sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta RS koje u okviru kampanje „Porodica za 5“ u više gradova organizira ovakve manifestacije.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.