BANJA LUKA

Igor Radojičić odbio uzeti i staviti bedž “Stop nasilju nad novinarima”

Prisutnima se obratio i novinar Vladimir Kovačević, koji je brutalno pretučen u avgustu ove godine

Stop nasilju nad novinarima. Klub novinara Banja Luka

Avaz.ba

19.11.2018

Predstavnici Kluba novinara Banja Luka održali su konferenciju za novinare ispred zgrade Narodne skupštine RS zahtijevajući izmjene Krivičnog zakona RS.

– Od vlasti RS očekujemo da privedu sve napadače na novinare. Od novog saziva NSRS očekujemo izmjene Krivičnog zakona i da se napad na novinare tretira kao napad na službeno lice. Većina stranaka je to obećala u predizbornom periodu. Tražimo da to obećanje sad ispune. Podsjećam da se u BiH desilo 11 fizičkih napada, 13 prijetnji smrću i jedan pokušaj ubistva u posljednje dvije godine – rekao je predsjednik Kluba novinara Banja Luka Siniša Vukelić.

Prisutnima se obratio i novinar Vladimir Kovačević, koji je brutalno pretučen u avgustu ove godine.

– Svaki put kada se okupimo, govorimo o istim stvarima. Neka nadležne institucije kažu nešto novo. Inicijativa Kluba novinara je opravdana. Oni koji su nas vrijeđali s govornica treba sada da izmijene Krivični zakon. Mi moramo da insistiramo na tome – istakao je Kovačević.

Novinari su ušli u Narodnu skupštinu, gdje su prisutnima podijeljeni bedževi “Stop nasilju nad novinarima", a Igor Radojičić nije htio da ga uzme.


Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.