TREBINJE

U slučaju potrebe Dom učenika i Studenski dom bit će pretvoreni u Covid bolnicu

Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja - naglasio je Mirko Ćurić

Mirko Ćurić. P. Mucović

Piše: P. Mucović

28.10.2020

Povodom novonastale situacije sa Covidom 19 gdje je u Trebinju zabilježeno novih 49 slučajeva za protekla 24 sata, gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić je rekao da situacija na trebinjskom covid odjeljenju nije alarmantna, ali se moraju preduzeti određeni koraci u slučaju pogoršanja i zato su neki objekti u Trebinju spremni da budu pretvoreni u covid bolnice. 

- Svjedoci smo da je određen broj objekata u Trebinju i ranije bio namijenjen za pacijente pozitivne na koronavirus. Nadam se da ćemo od nadležnih ministarstava dobiti potrebna odobrenja - naglasio je Ćurić i dodao da će u slučaju potrebe, u covid bolnicu biti pretvoreni Studentski dom i Dom učenika u Trebinju.

Ćurić je naveo da je povećan i broj testiranih osoba koje se javljaju sa simptomima.

- Naš cilj je da u narednom periodu iznađemo rješenje da svi ljudi kojima je potrebna medicinska pomoć to imaju - istakao Ćurić i dodao da zaposleni u trebinjskoj Gradskoj upravi, kojima to dozvoljava priroda posla, rade od kuće te pozvao sva preduzeća da tako postupe.

Ćurić je pozvao sve političke partije u Trebinju da obustave okupljanja vezana za trenutnu političku kampanju kao sve građane da poštuju preporučene epidemiološke mjere.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.