ZLOUPOTREBA POLOŽAJA

Bijeljina: Krim-tehničar osumnjičen za krađu dukata tokom uviđaja

Uradio je to u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu za zloupotrebu službenog položaja. Avaz

N. Č.

19.10.2023

Osnovni sud u Bijeljini potvrdio je optužnicu za zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja protiv lica sa inicijalima O.Š. koji se tereti za krađu dva zlatna dukata iz kuće u kojoj je vršio uviđaj kao krimi-tehničar, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Kako se navodi, on je 9. septembra u mjestu Donja Čađavica, zaseok Glenčići, kod Bijeljine, prilikom vršenja uviđaja na licu mjesta u svojstvu krim-tehničara iz kuće u vlasništvu K.S. iskoristio službenu dužnost i prisvojio dva zlatna dukata sa likom Franca Jozefa, za sada neutvrđene vrijednosti.

Na uviđaj koji je izvršen po prijavi za tešku krađu O.Š. je došao sa policijskim službenikom J.M. kojem je, zajedno sa suprugom oštećenog, naložio da izađu iz kuće kako bi on obavio svoj dio posla, fotografisanje tragova.

U saopćenju se navodi da je to uradio u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, te da je iskoristio službenu dužnost i kada je u kući ostao sam iz gornjeg dijela regala uzeo i prisvojio manju crvenu kutiju u kiooj su se nalazila dva zlatna dukata

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.