"NE SKRIVAM SE IZA IMENA"

Narodni Front Jelene Trivić imat će svog kandidata za gradonačelnika Banje Luke

Formiranje Gradskog odbora NF-a je u toku, a Trivić ističe da će predstaviti svog najjačeg kandidata koji će se suočiti s protukandidatima

Jelena Trivić. Srna

N. Č.

22.11.2023

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić najavila je za nekoliko dana formiranje banjalučkog odbora stranke koji će dati kandidata za gradonačelnika na narednim lokalnim izborima.

- Ne bježim od kandidature, ne skrivam se iza drugih imena - izjavila je Trivić, dodajući da, iako postoje imena u stranci koja bi možda bila adekvatnija za tu funkciju, važno je odabrati kandidata koji će privući veći broj glasača.

Predsjednica NF-a otkrila je i planove za kandidata za gradonačelnika Gradiške, navodeći da će njihov kandidat za gradonačelnika biti Radislav Dončić.

Komentirajući aktuelnu optužnicu protiv predsjednika RS Milorada Dodika, Trivić je izrazila stav da građani ne bi trebali patiti zbog loših politika.

Govoreći o javnom dugu RS, Trivić je istakla da je veći nego u Federaciji Bosne i Hercegovine te iznijela podatke o visini duga u oba entiteta, naglašavajući razlike u učešću duga u bruto domaćem proizvodu između RS i FBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.