IMENOVAN KADAR SDS-A

Smijenjen zamjenik načelnika Općine Srebrenica Hamdija Fejzić

Načelnik Mladen Grujičić pokrenuo je inicijativu za smjenu, a zamjenika Fejzića zamijenit će Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica

Hamdija Fejzić. Fena

N. Č.

23.11.2023

Na današnjoj Tematskoj sjednici Skupštine općine Srebrenica, zamjenik načelnika Općine Hamdija Fejzić,smijenjen je jednonacionalnom odlukom, s 12 glasova srpskih odbornika, dok bošnjački odbornici nisu učestvovali u glasanju. Načelnik Mladen Grujičić pokrenuo je inicijativu za smjenu, a zamjenika Fejzića zamijenit će Momčilo Cvjetinović, predsjednik OO SDS Srebrenica.

- Razlozi za smjenu su blago rečeno smiješni, jer je u obrazloženju za smjenu koje je došlo od načelnika navedeno da nisam prisustvovao sjednicama i kolegiju Skupštine što nije tačno. Drugi razlog je da sam ja kao zamjenik načelika učestvovao u organizaciji obilježavanja Dana državnosti i nezavisnosti Bosne i Hercegovine. To znači da nama neko u Srebrenici, Bošnjacima, hoće da određuje šta možemo i hoćemo slaviti, koje datume i praznike - istakao je Fejzić za N1.

Fejzić je ponosno istakao svoja postignuća, poput potpisivanja važnih sporazuma između Općine i Vlada Tuzlanskog i Sarajevskog kantona te privlačenja značajnih finansijskih sredstava u izrazito nerazvijenu općinu. On je naglasio da je smjena loša poruka Bošnjacima u Srebrenici te izrazio svoje zadovoljstvo postignutim rezultatima tokom njegovog mandata.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.