SJEDNICE

Ana Babić za „Avaz“: Sazvat ću Kolegij 1. septembra da dogovorimo dnevni red i termin

Babić: Nemam ništa protiv održavanja sjednice

F. MUSTAFIĆ

14.8.2018

Nakon što redovna sjednica Skupštine KS nije održana skoro dva mjeseca, predsjedavajuća Skupštine KS Ana Babić u jučerašnjoj izjavi za „Dnevni avaz“ kazala je kako će 1. septembra sazvati sjednicu Kolegija kako bi konačno utvrdili dnevni red i odmah zakazali termin sjednice. 

- S obzirom na to da su aktuelni godišnji odmori i da je većina zastupnika trenutno odsutna, apsurdno bi bilo da smo pokušavali ranije sazvati sjednicu. Čim godišnji odmori prođu, već 1. septembra sazvat ću Kolegij kako bismo pokušali utvrditi dnevni red – kazala je Babić.

Ona se kratko osvrnula i na optužbe pojedinih zastupnika opozicionih stranaka koji su je prozivali jedinim krivcem što julska redovna sjednica još nije održana.

- Morate znati da sam ja, iako predsjedavam sjednicom, jednaka kada je u pitanju odlučivanje kao i ostali članovi Kolegija. Ne pravim samo ja dnevni red sjednice, već ga predlažu svi članovi Kolegija, nakon čega glasamo šta će biti na sjednici, a šta ne. Nažalost, ranije se nismo uspjeli dogovoriti o kojim tačkama ćemo raspravljati, pa smo se razišli – ističe Babić.

Predsjedavajuća, također, dodaje da nema ništa protiv toga da sjednica bude održana te da joj nisu jasne izjave pojedinaca koji su kazali da se zastupnici više neće sastajati u ovom mandatu.   

- Naravno da nemam ništa protiv sjednice. Naprotiv, trebamo raditi u interesu građana. Podržavam sve kolege koji smatraju da je neophodno održati hitnu sjednicu. Sasvim je izvjesno da će se to desiti nakon 1. septembra – kazala je Babić.

Prijedlog SDP-a da se krene s prikupljanjem potpisa zastupnika za održavanje sjednice smatra nepotrebnim i neizvodljivim.  

- To je sasvim legitimno pravo svakog zastupnika. Kolege su već na godišnjim odmorima i ne bi ni mogli prikupiti dovoljno potpisa za sjednicu. Zato je bolje sačekati da se godišnji odmori završe pa onda da radimo – kazala je Babić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.