UTRKA

Skoro 3.000 trkača na "Sarajevo Sberbank polumaratonu"

Start bio ispred "BBI centra"

Avaz.ba

16.9.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+27

"Sarajevo Sberbank polumaraton" počeo je danas u devet sati, a gradskim ulicama trčalo je više od 3.000 takmičara. Start je bio ispred "BBI centra", a prolazili su pored Higijenskog zavoda, ulicom Patriotske lige do skretanja trolejbusa za "Pionirsku dolinu", a onda se vraćali istim putem nazad, pa na stadion "Asim Ferhatović Hase", gdje su učesnici obišli krug po atletskoj stazi.

Onda su se vraćali istim putem do Higijenskog zavoda pa do "Sarajevo City Centra", a zatim se Vilsonovim šetalištem trčalo do Malte, gdje se napravio okret, trčalo se nazad Vilsonovim šetalištem, Obalom Kulina bana sve do Vijećnice.

Zatim do Kozije ćuprije, gdje su napravili polukrug, a onda su se trkači vratili Darivom. Pored Sebilja, Markala, Vječne vatre do mjesto odakle su i krenuli.

Prvo mjesto od muškaraca osvojio je Kipruto Stelni sa Kipra, drugi je bio Ajkut Tesdemir iz Turske, a treći Ivo Balaban iz Bugarske.

Kada je riječ o djevojkama, prvo mjesto je osvojila Olivera Jeftić iz Srbije, drugo Bojana Bljeljac iz Hrvatske, a treće Olsea iz Moldavije. Ministar Mirvad Kurić uručio je nagrade, medalje i pehare najboljim takmičarima.

Pogledajte video Sarajevskog polumaratona iz zraka.

Video: A. Durgut

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.