MANIFESTACIJA

Građani Sarajeva i ove godine mogu uživati na "Ledenoj čaroliji"

Bogat sadržaj, pa će tako svi mališani moći uživati u besplatnom klizanju naredni mjesec dana

Manifestacija otvorena uz vatromet. M.Kadrić

A.Fajić

28.12.2018

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+14

(FOTO: M.Kadrić)


U parku kod Zemaljskog muzeja večeras je otvorena manifestacija „Ledena čarolija“. Organizator Općina Novo Sarajevo realizirala je manifestaciju sa agencijom „SM Studio Marketing Legend“. Ova manifestacija nudi bogat sadržaj, pa će tako svi mališani moći uživati u besplatnom klizanju naredni mjesec.    

Džana Brkanić u ime organizatora nam je rekla kako će mališani osim u klizanju, uživati i u drugim sadržajima, kao što je razmjenjivanje knjiga, posjeta izložba savremene umjetnosti, te će moći učestvovati u humanitarnim i drugim aktivnostima. „Ledena čarolija“ je otvorena uz vatromet i spektakl na ledu, te nastupe muzičara kome su prisustvovale stotine građana. 

 - Vikendom ćemo imati radionice na kojima će mladi moći učiti svirati muzičke instrumente, plesati s profesionalnom balerinom, uživati u književnosti i umjetnosti. Također, moći će se i upoznati s radom brojnih institucija, udruženja i organizacija kao što su Gorska služba spašavanja, Eko policija, „Dogs Trust“ – rekla je Brkanić.

Među brojnim građanima bila je i Sabina Radić koja je došla sa svojim bliznakinjama, rekla je da njene djevojčice uživaju u klizanju i da će za vrijeme raspusta tu moći provoditi vrijeme. Istakla je da je bitno i to što su svi sadržaji besplatni.

- Sve je lijepo, ima dosta djece da se družimo. Došla sam s prijateljima, bili smo ovdje i prošle godine, bilo nam je lijepo i zato smo opet došli. Uveli su neke izmjene i sad mi se više sviđa. Jedva čekam da počnemo s klizanjem – kazala je djevojčica Minela Vrnjak.

Vikendom ćemo imati radionice na kojima će mladi moći učiti svirati muzičke instrumente, plesati s profesionalnom balerinom, uživati u književnosti i umjetnosti 



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.