ČETVRTI PO REDU

Ljubuški Outdoor Festival: Od 23. do 26. maja

Manifestacija koja označava početak turističke sezone

Ljubuški Outdoor Festivala!. Društvene mreže

L. S. R.

17.1.2024

Poznat je termin četvrtog po redu izdanja Ljubuški Outdoor Festivala (LJOF). Već tradicionalni festival sporta zabave i rekreacije na otvorenom održat će se u periodu od 23. do 26. maja 2024. godine.

LJOF je manifestacija koja u Ljubuškom označava početak turističke sezone. Manifestacija je to koja kroz svoj vrlo raznolik program od takmičenja u trčanju, biciklizmu, paraglajdingu, kajakarenju, do raznih outdoor radionica, programa za djecu i koncertnog dijela za svakoga nudi po nešto i zamišljena je kao family friendly događaj, odnosno događaj namijenjen za sve dobne skupine od djece do onih starijih.

 Festival u cjelini čini skup sportsko-rekreativnih aktivnosti kojim će se povezati i revitalizirati razasuta kulturno-povijesna i prirodna baština duž takmičarskih ruta. Paraglajding takmičenje, trkačke, biciklističke i trail staze povezuje rijeka Trebižat koja pored svog hidrološkog potencijala baštini i dva prirodna bisera: vodopade Kravicu i Koćušu. Ruta povezuje i nacionalne spomenike kulture, rimski vojni logor na Gračinama i tvrđavu Herceg Stjepana Kosače koje predstavljaju posebno bogatstvo ovog festivala.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.