SARAJEVO

Donirano milion KM školama, javnim kuhinjama i amaterskim sportskim klubovima

Ukupno zaprimljena 581 prijava, kazao je Mandžo

''BH Telecom'' održao konferenciju za novinare

Piše: D.B.

4.4.2019

Kompanija ''BH Telecom'' održala je danas konferenciju za novinare pod nazivom "Milion razloga za..." povodom dodjele donacija za 2018. godinu. Ove godine, kao i prethodnih donirat će milion KM pravnim licima koja su učestvovala na javnom konkursu objavljenom u oktobru prošle godine.  

Mugdin Mandžo istakao je značaj ''BH Telecoma'' kao člana na društvene zajednice. 

- Ovogodišnje donacije su usmjerene za finansiranje programa, projekata i aktivnosti, osnovnih i srednjih škola, javnih kuhinja, amaterskih sportskih klubova koji uključuju i amaterske sportske klubove lica s invaliditetom te udruženja koja se bave brigom o djeci s posebnim potrebama i djeci s poteškoćama u razvoju. Ukupno je zaprimljena 581 prijava - istakao je Mandžo.   

Odabrano je 313 dobitnika donacija, od kojih je ukupno 161 osnovna i srednja škola sa 594.286 KM za nabavku IT opreme neophodne za opremanje informatičkih kabineta.    

Sedin Kahriman, generalni direktor, kazao je da je ''BH Telecom'' doprinio razvoju društva i privrede te da je svakako bez konkurencije u segmentu društvene odgovornosti.  

- Posljednjih 13 godina donirali smo 17,5 miliona KM različitim neprofitnim organizacijama. Kao kompanija, posebno smo ponosni da smo kroz sponzorske aranžmane utjecali na rezultate sporta, privrede... Mi ćemo nastaviti našu misiju -  kazao je Kahriman.  

Generalni direktor je ovom prilikom rekao kako će 2019. godina biti jako značajna za ''BH Telecom'', pa će tako 8. aprila biti upriličeno priznanje dozvole za 4G tehnologiju.  

- Osnivač sam humanitarne organizacije. Više od 600.000 KM je ta organizacija pomogla za jako kratak period. Obraćam se u ime starih, bolesnih ljudi, djece i roditelja, zahvaljujem na ovoj donacije. Imamo veliku odgovornost kako prema ljudima tako i prema Bogu da iskoristimo ova sredstva na najbolji mogući način - kazao je Elvir Karalić, predsjednik Udruženja "Pomozi.ba".  

Marko Bošnjak, mladi pjevač, na kraju konferencije goste počastio je muzičkom izvedbom.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.