SARAJEVO

Svjetski dan srca bit će obilježen u nedjelju na Trgu oslobođenja - Alija Izetbegović

Zainteresirane građanke i građani će moći izmjeriti krvni pritisak, dobiti od stručnjaka potrebne informacije o faktorima rizika koji utječu na razvoj bolesti srca i krvnih sudova

S nekoliko manjih promjena možemo živjeti duže zdravije i kvalitetnije. Ilustracija

Z. Karić

27.9.2019

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, u saradnji sa Zdravstvenim savjetom Općine Centar Sarajevo i Zavodom za javno zdravstvo Federacije BiH, nizom aktivnosti obilježit će Svjetski dan srca. Ovogodišnjim sloganom „Budi heroj svog srca“ želi se skrenuti pažnja javnosti da unošenjem malih promjena u naše živote možemo živjeti duže, zdravije i kvalitetnije.

Centralna manifestacija bit će održana u nedjelju, 29.septembra, sa početkom u 10 sati na javnoj površini ispred knjižare „Svjetlostkomerc“ (Trg oslobođenja- Alija Izetbegović). Zainteresirane građanke i građani moći izmjeriti krvni pritisak i šećer u krvi, dobiti potrebne informacije od stručnih osoba o faktorima rizika koji utiču na razvoj bolesti srca i krvnih sudova, te savjete kako očuvati zdravlje srca. 

Učešće medija u ovom događaju je od izuzetnog značaja za podizanje svijesti građana o prevenciji, nadzoru i tretmanu bolesti srca i krvnih sudova kao vodećim uzrokom smrtnosti, obolijevanja, invalidnosti i nesposobnosti u svijetu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.