SARAJEVO

Nakon "Higijene", rušit će se depo GRAS-a, pa potom i svi objekti za koje su riješeni imovinskopravni odnosi

Firma "Penny Plus" žalila se na parcelizaciju, koju je Općina Centar uspješno završila

Rušenje objekta firme "Higijena" nastavljeno i danas. A. Tiro

Piše: A. Č. / Avaz.ba

18.12.2019

Nastavljeno je rušenje objekta firme "Higijena", koji se nalazi na trasi Prve transverzale. Kako je istaknuto na današnjem redovnom sastanku članova Operativne grupe za izgradnju, rušenje će trajati nekoliko dana.

Kako je za "Avaz" rekao direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač, nakon objekta ''Higijene'', rušit će se depo GRAS-a, a potom će biti uklonjeni i svi objekti za koje su riješeni imovinskopravni odnosi na parceli GRAS-a.

- Radovi se odvijaju u skladu s već ranije utvrđenim planom. Na objektu GRAS-a već su razmontirani krovovi. Taj će dio biti potpuno čist do Nove godine, što u konačni oslobađa oko 11.000 kvadrata prostora koji će biti spremni za građevinske radove na izgradnji Prve transverzale - rekao je Kovač.

Firma "Penny Plus" žalila se na parcelizaciju koju je Općina Centar uspješno završila, a tiče se saobraćajnice od Kranjčevićeve do ulice Braće Begić, te je povodom toga Općina uputila urgenciju Federalnoj upravi za geodetske i imovinskopravne poslove na daljnje postupanje.

Na sastanku je zaključeno kako je potrebno da ministrica pravde i uprave KS Lejla Brčić i pravobranilac KS Kemal Karić održe sastanak s predsjednicom Općinskog suda, kao i da ministar saobraćaja Adnan Šteta, direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić i direktor Kovač održe sastanak s predstavnicima ''Elektroprivrede''.

Prisutni su informirani o pokrenutim procesima eksproprijacije koji se vode u nadležnim imovinskopravnim općinskim službama te najavili kako će na narednom, koji je zakazan za sedam dana, prisustvovati i predstavnici Federalne uprave za geodetske i imovinskopravne poslove.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.