AVAZ SAZNAJE

Ko je kandidat za šefa sarajevske SDA: Kahriman umjesto Prevljaka?

Prema svemu sudeći, nije integralni dio nijednog od aktuelnih klanova i frakcija, a njegovim imenovanjem Bakir Izetbegović bi pokušao smiriti duhove unutar SDA

Kahriman najbliži poziciji novog šefa KO SDA u Sarajevu. Avaz

Piše: T. Lazović

7.1.2021

Sedin Kahriman, aktuelni direktor „BH Telecoma“, najbliži je poziciji novog šefa Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije u Sarajevu, saznaje „Dnevni avaz“ iz više izvora.

Kahriman dolazi kao jedan od izvjesnih prijedloga i kompromisnih rješenja za atmosferu u sarajevskom ogranku koja je teško narušena, ne samo lošim izbornim rezultatom, nego i ranijim raskolima među općinskim organima.

Kahriman je početkom godine zauzeo poziciju predsjednika Kadrovske komisije SDA u Sarajevu, važi za uspješnog menadžera koji je već duže vrijeme na čelu najvećeg telekom operatera u Bosni i Hercegovini.

Prema svemu sudeći, nije integralni dio nijednog od aktuelnih klanova i frakcija, a njegovim imenovanjem Bakir Izetbegović bi pokušao smiriti duhove unutar SDA. No, nije poznato je li Kahriman spreman uhvatiti se ukoštac s teškom situacijom i dubokim svađama zbog izbornog poraza i prekinutih talova.

Trenutni predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak je nakon izbora najavio podnošenje ostavke, no još javnost ne zna je li to učinio. Međutim, izvjesno je i na bazi izjava predsjednika SDA Izetbegovića da će biti značajnih promjena i na općinskom nivou, a potom i na kantonalnom nivou u SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.