VAKCINACIJA U KABINETIMA

Narod ogorčen na Fortinu Vladu koju vodi Konaković: Mali je korak od plača za glasom do bahatosti nakon što dođeš na vlast

Građani su s pravom ogorčeni nakon priznanja premijera KS

Piše: A. O.

19.8.2021

Članovi Vlade Kantona Sarajevo vakcinisani u kabinetima. AVAZ

Nakon što je premijer Vlade Kantona Sarajevo Edin Forto danas javno priznao da su se članovi vakcinisali "Pfizerom" u svojim kabinetima, gdje su im medicinski radnici došli na noge, uslijedile su brojne reakcije. 

Građani Kantona su s pravom ogorčeni na Vladu kojom, i ptice na grani znaju, upravlja sveprisutni Elmedin Konaković, predsjednik Naroda i pravde, a koji se danas nije oglašavao na ovu temu. Vjerovatno razmišlja i namišlja ko je to "ekspertskoj" Facebook vladi i ovo podmetnuo? Ili Dino razmišlja ko je nagovorio premijera Fortu da sve prizna i "časno i pošteno" poput "britke sablje" sasiječe i ono malo povjerenja građana što je ostalo.

- Nakon što su ministre vakcinisali Pfizer vakcinom, i to u NJIHOVIM KABINETIMA, Vlada KS predlaže uvođenje restrikcija za nevakcinisane građane. Do sada neviđena drskost - napisala je Rijana Jusufbegović, student-prorektor na Univerzitetu u Sarajevu i dobitnica Zlatne značke.

- Šefiku kineske kungfu vakcina, Forto na Pfizeru - još je jedan od komentara na društvenim mrežama.

- Kako je mali korak od plača za glasom na izborima do bahatosti nakon što dođeš na vlast. Naravno, prvo ćeš pljunuti po onima koji su te na vlast doveli. Ali,sve se pamti pa se vrati! - odgovorio je Dževad Škamo.



- Neko ovom klovnu da objasni da nije toliki problem što su to krili već što su se vakcinisali. Onkološki pacijenti kojima je vakcina uskraćena zbog ovih klovnova primorani su da još uvijek čekaju kako bi se zaštitili. Da je ikakve pravde Edin Forto bi podnio ostavku - napisao je Ibrahim Delić na twitteru. 

Jedan od statusa na Faceboooku bio je "Zaboravili promovisati vakcinu? Kraj!"

Reakcije na facebooku. FACEBOOK

- Ako se ova Kantonalna Vlada uspjela tajno vakcinisati u službenim prostorijama treba provjeriti da se oni tamo i ne drogiraju! Svoj ti pos'o! - napisao Boro Kontić, ugledni bh. novinar, urednik i direktor Media centra – Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.