SARAJEVO

Zahiragić za "Avaz": Mekić mi je psovao majku, Konaković je shvatio da je eskaliralo te ga je iznio iz sale

Sve je počelo raspravom lidera NiP-a i zastupnika SDA na hodniku

Haris Zahiragić: Konaković je iznio Mekića iz sale. Avaz

Piše: E. T.

22.10.2021

U hodniku Skupštine Kantona Sarajevo danas je  zamalo došlo do  fizičkog obračuna između Harisa Zahiragića(SDA) i Amela Mekića (NiP).

Kontaktirali smo Zahiragića koji je objasnio šta se dešavalo na skupštinskom hodniku.



"Koje, koje, lažovčino"

- Vodili smo raspravu u skupštinskim hodnicima, kao što to obično i radimo, na marginama sjednice o nekim temama. Između ostalog Elmedin Konaković mi je rekao da smo mi skrenuli s Alijinog puta. Ja sam njega pitao zašto nije došao na mezar na godišnjicu smrti Alije Izetbegovića, a on mi je odgovorio da neće da stoji u redu s kriminalcima - rekao nam je Zahiragić.

Kako je naveo, na ove optužbe odgovorio je Konakoviću.

- Ja sam mu rekao "Čini mi se da ne odbijaš te kriminalce kada ti trebaju finansirati kampanje i sve što je bilo kriminalaca u SDA okupio si oko sebe". Na ove riječi, Dino je poludio. Počeo mi je govoriti "Koje, koje, lažovčino" i agresivno mi se počeo unositi u facu, Ja sam mu rekao da se odmakne i da me uopće ne fascinira. Onda je nekoliko kolega Dinu smirivalo, a Amel Mekić je preko Dine meni opsovao majku i rekao "Udarit ću te štocem". Dino je shvatio da je eskaliralo, iznio je Mekića iz sale, što je sve snimljeno skupštinskim kamerama u hodniku - naveo je Zahiragić.


Mekić je prešao crtu

Istakao je da je Mekić prešao crtu.

- Jedno je rasprava, na granici, kulturno je bilo, dok Dino nije eskalirao. Ali i to Dinino mi je ok, prihvatljivo, nije problem, ali Mekić je prešao crtu - istakao je zastupnik SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.