NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

U dvobroju "Dnevnog avaza" čitajte: EUFOR digao avion

Dok se političari prepucavaju, građani gladuju

Avaz.ba

23.10.2021

Naslovnica Dnevnog avaza. Avaz

U dvobroju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: EUFOR digao avion.

Dok Bosnu i Hercegovinu potresa najveća kriza od potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Ministarstvo unutrašnjih poslova RS u petak je organiziralo taktičko-pokaznu vježbu na Jahorini. Održavanje vježbe iz zraka je nadgledao avion EUFOR-a, što je izazvalo reakcije Lukača, koji je kazao da je to bilo nenajavljeno i nepotrebno.

ALARMANTNO Dok se političari prepucavaju, građani gladuju: Ni uz akcijske cijene se ne može preživjeti. Konstantni udar na džepove građani više ne mogu podnijeti. Primjera radi, osnovne namirnice - ulje, brašno, jaja, piletina i slični proizvodi drastično su poskupjeli.

Optužnica protiv bivšeg čelnika „Energoinvesta“: Čengić spiskao državni novac. Riječ je o aferi koju je otkrio “Avaz” 2016. godine, upozoravajući na nenamjensko trošenje novca, nakon čega je Tužilaštvo pokrenulo istragu.

Komentar dana pisao je Danijal Hadžović: Zašto Erdoan šuti.

NEPRAVDA KOJA DUGO TRAJE Godišnjica otmice Bošnjaka iz Sjeverina: Ništa ne tražim, samo da mi daju tu šaku bratovih kostiju.

Na stranama Globusa pročitajte: Samit lidera Evropske unije u Briselu: Nesuglasice s Poljskom zasjenile energets ku krizu.

MUTNE IGRE Informacija Vlade FBiH o fiskalizaciji naišla na kritike: ’Lopovluk je u aplikaciji koja selektivno vodi evidenciju’. Vlada FBiH putem obavezne promjene fiskalnih aparata nastavlja otimačinu 80 miliona maraka, i to sve dok Milorad Dodik nasrće na državu, kazao je za „Avaz“ delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Aner Žuljević (SDP).

SARAJEVO Centar za srce otvorio hibridnu operacionu salu: Nemjerljiv korak naprijed za zdravstveni sistem.

SRAMOTNO Zastupnici Amel Mekić i Haris Zahiragić na ivici fizičkog sukoba. Govor ulice i rijaliti sjednice. Narušavanje ugleda državnih institucija postalo je svakodnevica naših političara, pa i onih koji se deklariraju kao patriote i zaštitnici domovine.

Na stranama Crne hronike čitajte: Daliboru Jovičeviću 14 godina zatvora za ubistvo oca kojeg je automatskom puškom udario više puta u glavu.

STRUČNJACI Mersad Selimbegović, trener njemačke senzacije Regenzburga, za “Dnevni avaz”: Čovjek sam koji ne sanja puno, tako me život naučio. Bh. stručnjak Mersad Selimbegović (39) pravi je hit ove sezone u njemačkoj Cvajti. Njegov Regenzburg je prošle godine završio na 14. mjestu, a sada je nakon 10 odigranih kola u samom vrhu, tačnije drugoj poziciji s tri boda zaostatka za vodećim Sent Paulijem.

Sarajevo dan uoči 75. rođendana gostuje Zrinjskom: Pobjeda imperativ. Stručni štab kluba s Koševa u predstojećoj utakmici neće moći računati na kartoniranog Selmira Pidru i povrijeđenog Rifeta Kapića, a upitni su nastupi Matijasa Fanima (Matthias)

U dvobroju donosimo poklon prilog "Panorama" u kojem možete naći brojne zanimljive sadržaje. Između ostalog donosimo intervju s glumačkim bardom Josipom Pejakovićem kao i intervju s nekadašnjim članom Predsjedništva SNSD-a Dragom Kalabićem.

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.