BURNO NA SJEDNICI

Mahir Dević: Vlada KS pokušava da napravi neki četvrti entitet i biti model ponašanja u BiH

Nismo uspjeli da u toj "republici Sarajevo" imamo adekvatan način odvoza smeća, imamo redukciju vode, neriješeno pitanje javnog gradskog prijevoza, rekao je Dević

Mahir Dević. printscreen

Piše: L. Memčić

3.11.2021

Kao i svaka druga, i današnja sjednica Skupštine Kantona Sarajevo nije prošla bez teških optužbi i iscrpne rasprave. Najveću pažnju danas je izazvala tačka dnevnog reda o rebalansu budžeta KS za 2021. godinu.



Upitni razlozi

Zastupnici SDA uputili su niz pitanja u vezi učešća BiH na Svjetskoj izložbi EXPO 2020 Dubai u Dubaiju.

Nakon odgovora resornog ministra Adnana Delića, Mahir Dević, zastupnik SDA izazio je nezadovoljstvo jer kako kaže, ovaj rebalans budžeta u razlozima donošenja po hitnoj proceduri je upitan.

- U obrazloženju smo dobili informaciju da je u pitanju EXPO. U najmanju ruku imamo situaciju koja je neizvjesna. Pored ovih pravnih stvari koje mogu napraviti ozbiljan problem ministru Deliću. Ne mislim da je imao lošu namjeru, ali preuzeti takvu odgovornost kao ministar privrede i da provede tender u ovakvoj proceduri, to je njegova odluka – rekao je Dević.

Primjer drugim kantonima

Dodao je da Vlada KS u javnosti pokušava da napravi četvrti entitet.

- Da se predstavi nekim modelom ponašanja u BiH i primjerom kako bi trebalo biti u drugim kantonima. Ne postoji ni jedan projekat koji je kapitalan, a da nije u zastojima. Nismo uspjeli da u toj "republici Sarajevo" imamo adekvatan način odvoza smeća, imamo redukciju vode, neriješeno pitanje javnog gradskog prijevoza – rekao je Dević.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.