KANTON SARAJEVO

Inicijativa gradonačelnice Karić urodila plodom: Nabavljeno 150 kanti za ulični otpad

Preduzeće "Rad" potpisalo ugovor sa njemačkom razvojnom agencijom GIZ

Piše: A. Na.

14.12.2021

S današnjeg potpisivanja ugovora. Preduzeće "Rad"

Današnjim potpisivanjem sporazuma između njemačke razvojne agencije GIZ i preduzeća „Rad" ozvaničena je nabavke 150 kanti za sitni ulični otpad u Sarajevu, a čija je vrijednost 53.925 KM.

Uvažavajući evidentan nedostatak korpica za odlaganje smeća na ulicama našeg grada, gradonačelnica Benjamina Karićje inicirala ovaj projekat koji za cilj ima poboljšanje komunalnih usluga na području sve četiri gradske općine.


Nove lokacije

Kante će biti postavljene na novim lokacijama, sa metalnim poklopcima koje sprečavaju širenje otpada.

- Grad Sarajevo intenzivno radi na iznalaženju konkretnih rješenja ovog problema. Jako sam zahvalna predstavnicima GIZ-a koji su prepoznali našu objektivnu potrebu, odazvali se mom pozivu i u cjelosti finansirali realizaciju. Ovo je jedno od važnih pitanja kojim pospješujemo kvalitetu života naših građana - poručila je Karić.


Komunalna infrastruktura

Iz preduzeća "Rad" zahvalni su na donaciji kojom će se unaprijediti komunalna infrastruktura na području Grada Sarajeva. 

- Koristimo priliku da se zahvalimo gradonačelnici Benjamini Karić, ambasadorici Savezne Republike Njemačke u BiH, Margret Uebber i savjetnika GIZ za jugoistočnu Europu g. Dejan Vratonjić i svim drugima koji su dali svoj doprinos da se ovaj projekat realizuje u vrlo kratko vrijeme, a radujemo se novoj saradnji i budućim projektima -  poručila je Arnautović.

Odabir lokacija će izvršiti Grad sa „RAD“-om, čije zaduženje je i sama montaža, te redovno održavanje i pražnjenje kanti u saradnji sa nadležnim gradskim službama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.