OBAVIJEST ZA JAVNOST

Načelnik Hadžibajrić i gradonačelnik Imamović: Stari Grad će uvijek biti uz herojski grad Goražde

Marketing

17.3.2022

Načelnik Hadžibajrić i gradonačelnik Imamović: Stari Grad će uvijek biti uz herojski grad Goražde. OPĆINA STARI GRAD

Općina Stari Grad Sarajevo prepoznatljiva je u Bosni i Hercegovini, ali i šire, po odličnoj saradnji sa drugim lokalnim zajednicama. Mi smo lideri u takvom povezivanju, ali i pružanju konkretne podrške. Goražde je herojski grad istočne Bosne i uvijek mogu računati na našu podršku – izjavio je općinski načelnik mr Ibrahim Hadžibajrić tokom današnjeg susreta sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem. Sastanak je organizovan s ciljem potpisivanja ugovora o sufinansiranju rekonstrukcije lokalnog puta Suhodol-Poratak-Zaimov Do u Goraždu, a odlukom načelnika Hadžibajrića za ovaj projekat Općina Stari Grad izdvojit će 10.000 KM.

Današnji susret bio je prilika da načelnik Hadžibajrić i gradonačelnik Imamović razgovaraju o stanju u lokalnim zajednicama kojim rukovode, s posebnim aspektom na podršku razvoju privrede. Načelnik Hadžibajrić je upoznao gradonačelnika Imamovića sa olakšicama i podrškom koju je Općina Stari Grad omogućila privrednicima tokom pandemije korona virusa, a potom ga poveo i u obilazak uže starogradske jezgre. Ulice pune posjetilaca, otvorene radnje i kupci u njima pokazatelj su da su privrednici u Starom Gradu uspješno nastavili sa poslovanjem, a kako su istakli mnogi od njih, podrška lokalne zajednice od velikog je značaja.


U ulici Mudželeti veliki načelnika Hadžibajrića i gradonačelnika Imamovića pozvao je na čuvenu tucanu kahvu Hajrudin Burek-Banča - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

U ulici Mudželeti veliki načelnika Hadžibajrića i gradonačelnika Imamovića pozvao je na čuvenu tucanu kahvu Hajrudin Burek-Banča, vlasnik samostalne obrtničke radnje Dibek. “Svi smo osjetili posljedice krize, ali nam je načelnik pomogao kad je bilo najteže i sada se nadamo oporavku i boljim vremenima,” ispričao je Burek.

I brojni drugi privrednici sa Baščaršije razgovarali su danas sa načelnikom Hadžibajrićem i gradonačelnikom Imamovićem koji su saslušali sve njihove prijedloge i sugestije za unapređenje privrednog poslovanja. Kako je istakao gradonačelnik Imamović, ovo iskustvo će mu dobro doći, te se zahvalio na tome. “Ovo je primjer kako se radi iskustvom i dinamikom procesa koje je načelnik Hadžibajrić i ranije u susretima sa mnom pokazao. Ovo je inspiracija za moj dalji rad, da se od jedne lokalne zajednice može napraviti reprezentno mjesto za sve građane koji tu žive. Takvim primjerom ide i Goražde gdje sve naše lokalne samouprave i BPK Goražde žele raditi i zajedno sarađivati,” poručio je Imamović.

Iskoristio je priliku da se zahvali i za izdvojena sredstva za sanaciju puta Suhodol-Poratak-Zaimov do. “Ovaj put je izuzetno značajan iz razloga što nosi veliku simboliku formiranja jednog bataljona najstarije brigade u BiH, na području Poratka. To je rodno mjesto Zaima Imamovića odakle je sve krenulo, akcije i odbrana cijele zemlje. Nadam se da će podrška načelnika Hadžibajrića uticati i na druge da pokažu da se mogu raditi zajednički projekti između lokalnih zajednica,” poručio je. Inače, u selu Poratak nalazi se i spomen obilježje “Zaimov do” kao vječni spomen na legendarnog komandanta Zaima Imamovića, te osnivanje i postrojavanje Prvog bataljona 1. Drinske brigade ARBiH.

Načelnik Hadžibajrić je još jednom istakao da će Općina Stari Grad u skladu sa svojim mogućnostima i dalje pomagati građanima Goražda, te najavio skoru posjetu herojskom gradu na Drini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.