U 10 SATI

Sjednica Skupštine Kantona Sarajevo danas: Razmatra se i o osnivanju Doma za djecu bez roditeljskog staranja

Na dnevnom redu je također i Nacrt Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine

Sa prošle održane sjednice. FENA

Piše: A. O.

29.4.2022

Radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, 52. po redu održat će se danas s početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar.

Dnevni red ima 63 tačke, na kojem će se između ostalog razmatrati Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o plaćama i naknadama u javnim ustanovama iz oblasti socijalne zaštite u Kantonu Sarajevo-skraćeni postupak; Prijedlog Zakona o posebnim programima Kantona Sarajevo za memorijalizaciju genocida, podršku povratku i razvoju Srebrenice, pomoći žrtvama i porodicama žrtava genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN-a “Srebrenica”; Prijedlog Zakona o Kantonalnoj agenciji za privlačenje investicija i privatizaciju; Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o šumama Kantona Sarajevo.

Na dnevnom redu je također i Nacrt Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine, kao i Nacrt Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u Kantonu Sarajevo.

Raspravljat će se i o Prijedlogu Odluke o izmjeni Odluke o osnivanju Kantonalne javne ustanove Dom za djecu bez roditeljskog staranja.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.