OBILJEŽENA GODIŠNJICA

Osmanović: Nikada ne smijemo zaboraviti naše saborce koji su dali svoje živote za odbranu naše domovine BiH

Zajedničko druženje je iskorišteno za evociranje uspomena i podsjećanje na vrijeme zajedničkih napora u odbrani Bosne i Hercegovine

Osmanović proučio Fatihu. VLADA KS

A. O.

19.9.2022

U organizaciji Udruženja veterana policije 91-95 Općine Ilidža, jučer je održavanjem historijskog časa i polaganjem cvijeća na Centralnom spomen obilježju ispred Općine Ilidža obilježena 4. godišnjica od formiranja Udruženja veterana policije 91-95 spomenute općine.

Obilježavanju ove godišnjice prisustvovao je i ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Omer Osmanović.

Dan ovog udruženja se simbolično obilježava na dan donošenja Odluke Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine o mobilisanju cjelokupnog rezervnog sustava MUP-a RBiH 1991. godine.

Sa obilježavanja godišnjice. VLADA KS

Zajedničko druženje je iskorišteno za evociranje uspomena i podsjećanje na vrijeme zajedničkih napora u odbrani Bosne i Hercegovine, uz istovremeno obavljanje svih redovnih policijskih poslova i zadataka.

U razgovoru sa prisutnima ministar Osmanović je istakao kako poginule kolege i njihove porodice ne smiju biti zaboravljene.

- Nikada ne smije zaboraviti naše saborce koji su dali svoje živote za odbranu naše jedine domovine Bosne i Hercegovine, niti njihove porodice prepustiti same sebi. Kontinuiranim njegovanjem kulture sjećanja možemo očuvati sjećanje na njihov nemjerljiv doprinos u odbrani od agresije, ali i samo tako i njih sačuvati od zaborava - poručio je ministar Osmanović, ovom prilikom.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.