SARAJEVO

I kod vulkanizera neugodna iznenađenja

Naprimjer, četiri gume za automobil marke Golf klijenti su ranije plaćali oko 280 KM, a sada moraju izdvojiti i do 500 KM, kazali su nam iz jedne vulkanizerske radnje

Zimska oprema novi udar na džepove građana. Avaz

Piše: N. Ć.

1.11.2022

U Bosni i Hercegovini od danas je, bez obzira na vremenske uvjete, obavezna zimska oprema za vozila. Većina građana je s tegobom dočekala ovaj 1. novembar jer su automobilske gume ove godine skuplje u prosjeku za 30 posto, a ima i modela čija se cijena udvostručila.


Cijene guma skočile

Vulkanizer iz Sarajeva Hamza Džaferović za “Avaz” je kazao da su usluge vulkanizera ostale iste, ali da to građanima puno ne znači, s obzirom na to da su cijene guma skočile.

- Naprimjer, četiri gume za automobil marke Golf klijenti su ranije plaćali oko 280 KM, a sada će morati izdvojiti i do 500 KM - kazao je Džaferović.

Damir Miličević, kojeg smo zatekli u jednoj vulkanizerskoj radnji, rekao je da je sve poskupjelo, ali da se zakon mora poštovati.


Miličević: Poštuje zakon. Avaz

- Ljudi se prilagode. Bez obzira na to koliko su gume skuplje, druge opcije nemamo - kazao je Miličević.


Sve manje građana koji kupuju nove zimske gume

Iz „Total Tradea“, firme koja se bavi prodajom svih vrsta autoguma, rekli su nam da je zbog porasta cijena sve manje građana koji kupuju nove zimske gume.

- Za razliku od prošle godine, "Savine" gume su poskupjele od 20 do 30 maraka, dok su "Micheline" skuplje su za 25-30 posto - naveli su iz „Total Tradea“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.