DA LI ĆE BITI POPLAVA?

Direktor Civilne zaštite KS za "Avaz": Još nema mjesta panici

Trenutno nema mjesta za strah i paniku, istakao je Brkanić

Brkanić: Velike rijeke su još uvijek u svojim koritima. Avaz

18.1.2023

Dženan Brkanić, direktor Civilne zaštite KS zajedno sa ekipama  obilazi teren i mjesta koja su najpodobnija za poplave. Trenutno je situacija pod kontrolom i nema mjesta panici.

- Daleko je od kritičnog. Ne treba paniku stvarati još uvijek. Imali smo tokom noći nekoliko incidenata. Najviše u Hadžićima, konkretno u Pazariću i Tarčinu gdje su se izlili manji lokalni potoci i napravili manju štetu na nekoliko objekata. Opštinske službe civilnih zaštita navedenih područja su izašla na teren i sanirali su korita koliko su mogli u datom momentu. Nije zabilježena neka veća materijalna šteta. Nije bilo ugroženih ljudi - kaže Brkanić.

Ilidža: Rijeka Željeznica. Avaz

Brkanić je napomenuo da je najbitnije da nema situacija gdje bi ljudski životi bili ugroženi, ali svakako treba biti na oprezu jer kako kažu možemo očekivati još padavina.

- Tražio sam i izvještaj iz operativnog centra, svi vodostaji su naravno porasli. Željeznica na mjernom području Ilidža je 130 centimenara iznad prosjeka. Naravno svakako da se poduzimaju redovne mjere zaštite. Sve veće rijeke su u svojim koritima i trenutno nema mjesta za strah i paniku - zaključio je Brkanić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.