NIZ DOGAĐAJA U PROTOKOLU

Obilježavanje 5. godišnjice ubistva policijskih službenika u Sarajevu

Dan ispunjen sjećanjima i poštovanjem prema dvjema hrabrim dušama koje su dale svoje živote u službi zaštite građana Kantona Sarajevo

Adis Šehović i Davor Vujinović. Avaz

N. Č.

24.10.2023

Sindikat policije Kantona Sarajevo u saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Upravom policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u četvrtak obilježava petu godišnjicu tragičnog ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Sjećanje na njih oživjet će se putem niza događanja predviđenih u četvrtak. 

U 10:00 sati, u sportskoj dvorani "Ramiz Salčin" u ulici Semira Frašte bb, Općina Novi Grad Sarajevo započet će Memorijalni turnir u malom nogometu naziva "Adis & Davor".

Ovaj sportski događaj posvećen je sjećanju na dva hrabra policijska službenika i njihov doprinos zajednici.

U 11:00 sati, položit će cvijeće na spomen-ploču postavljenu u čast ubijenih policijskih službenika, na mjestu njihovog tragičnog odlaska u ulici Geteova do broja 1, Općina Novi Grad Sarajevo.

Nakon toga, u 11:40 sati, bit će organiziran obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Adisa Šehovića na Šehidskom mezarju Buća potok, gdje će se odati počast njegovom životu i službi.

U 12:15 sati, planiran je obilazak mjesta ukopa policijskog službenika Davora Vujinovića na centralnom groblju "Sveti Josip", Ciglane. 

Ovaj trenutak bit će prilika za prisjećanje na sve što su ova dvojica policijskih službenika doprinijela zajednici.

Ovaj dan je ispunjen sjećanjima, poštovanjem i odanošću prema dvjema hrabrim dušama koje su dale svoje živote u službi zaštite građana Kantona Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.