PLANINARSKO DRUŠTVO „VRANICA“

Kružna tura na otvorenom okupila ljubitelje prirode

Ukupno pješačili sedam sati

Učestvovalo tridesetak planinara. H. Čukle

Piše: H. Ču. / Avaz.ba

1.7.2020

Uz maksimalnu dozu opreza i socijalnu distancu, članovi Planinarskog društva „Vranica“ iz Fojnice organizirali su jedinstveni uspon na planinu Vranicu pod nazivom „Kružna planinarska tura na otvorenom“.

Bili su pozvani samo članovi PD „Vranica“ Fojnica i njihovi simpatizeri, koji su inače njihovi vjerni pratioci u svim njihovim aktivnostima, naravno zbog mjera opreza i društvene odgovornosti, tako da su bili prisutni i planinari iz Visokog, Kiseljaka i Kreševa, njih tridesetak.

- Na ovaj uspon se krenulo s lokaliteta Baljevac u bajkovitom selu Tješilo, a nastavilo preko Potočke česme i Gorevine do lokaliteta Golica, gdje su ispred kolibe našeg planinara Koleta naši članovi logističari organizirali zajednički ručak – kazao je Eduard Slađo Jukić, predsjednik PD „Vranica“.

Uživali u prirodi. H. Čukle

Nakon odmora, krenuli su preko lokaliteta Lijeve rijeke, Sarajevskih vrata i Karahmetova mezara do Rekreacijskog centra „Brusnica“.

-  Dio učesnika je tu završio s pješačenjem i organiziranim prijevozom se vratili u Fojnicu, a neki su nastavili još pješačiti dodatna dva sata preko Vrata, Veselice i Selakovića do Fojnice. Ukupno se pješačilo sedam sati i pri tome usponu savladalo više od 1.000 metara visinske razlike i isto toliko u povratku - kazao je Jukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.