TUZLA

Očekuje se 20.000 klizača na ledenoj plohi „Panonice“

Kao i svake godine, realizirat ćemo niz zabavnih sadržaja poput klizibala (maskenbala na ledu), proslave dječije nove godine, pa do disko partija, kaže Smajlefendić

Klizalište je premješteno iz centra grada u kompleks „Panonice“

E. SKOKIĆ

2.12.2018

Dvanaesta sezona klizanja na ledenoj plohi JKP „Panonica“ u Tuzli započela je prije sedam dana, a i pored loših vremenskih prilika i prilično niskih temperatura, zainteresiranost građana, posebno najmlađih, je izuzetno velika. 

 Ledena ploha

Sezona klizanja trajat će najmanje do kraja januara 2019. godine, a možda i duže ukoliko to vremenske prilike budu dozvoljavale.

Za razliku od prethodnih godina, klizalište je pomjereno iz centra grada u kompleks „Panonice“, gdje će u naredna dva i po mjeseca biti upriličeni razni zabavni sadržaji. Očekuje se da u tom vremenskom razdoblju ledenu plohu površine 550 kvadratnih metara posjeti oko 20.000 klizača.

- Kao i svake godine, realizirat ćemo niz zabavnih sadržaja poput klizibala (maskenbala na ledu), proslave dječije nove godine, pa do disko partija. Organizirat ćemo i školu klizanja u januaru 2019. godine, a moram istaći kako je kroz našu školu u proteklih 12 godina prošlo oko 1.200 klizača – kaže Muhamed Smajlefendić, rukovodilac sportskih aktivnosti u JKP „Panonica“.

 Deset termina

Postoji i mogućnost iznajmljivanja deset termina klizanja radnim danom po cijeni od 20 KM, a sa iznajmljenim klizaljkama cijena je 28 KM. Radnim danom postoji mogućnost kupovine grupne karte za deset i više osoba po cijeni od 2,5 KM za osobu.

Cijene iste kao i lani  

Cijene su ostale na nivou prošlogodišnjih i podijeljene su na radne dane i vikend. Cijena klizanja u trajanju 75 minuta radnim danima s vlastitim klizaljkama je 2,5 KM, a s iznajmljenim 3,5. U dane vikenda s vlastitim klizaljkama cijena je 3,5 KM, a s iznajmljenim 5,5 KM.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.