RAZLOZI PRIVATNE PRIRODE

Bahrudin Hadžiefendić podnio ostavku na mjesto pomoćnika direktora UKC Tuzla

Od preuzimanja ove funkcije, znatno manje sam radio svoj posao u operacionoj sali nego inače, nisam iskoristio niti dan godišnjeg odmora

Bahrudin Hadžiefendić. Avaz

E. Ma.

1.2.2022

Doc. dr. med. sc. Bahrudin Hadžiefendić, v. d. pomoćnika direktora za medicinske poslove Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, podnio je ostavku na tu funkciju.

O ovoj ostavci danas je trebao raspravljati i Upravni odbor UKC Tuzla, no sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma. O njoj bi se trebalo raspravljati na narednoj sjednici Upravnog odbora, kada se steknu uslovi za njeno održavanje.

Kako je kazao Hadžiefendić, razlozi podnošenja ostavke su isključivo privatne prirode i nemaju nikakav politički kontekst.

- Nisu niti politički, niti imaju veze sa koalicionim odnosima, pritiscima ili bilo kakvim drugim insuniacijama, koje su se mogle čuti, a tiču se eventualne smjene ili pojedinih neslaganja. Od preuzimanja ove funkcije, znatno manje sam radio svoj posao u operacionoj sali nego inače, nisam iskoristio niti dan godišnjeg odmora. Uz redovne obaveze, tu je i koronavirus koji iziskuje poseban sistem rada i organizacije jedne velike i složene zdravstvene ustanove kao što je JZU UKC Tuzla - rekao je Hadžiefendić.

Bahrudin Hadžiefendić je član Glavnog odbora Saveza za bolju budućnost BiH. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.