ŽELI NASLIJEDITI IMAMOVIĆ

SDP predstavio Lugavića kao kandidata za gradonačelnika Tuzle

Razvijat ćemo obdaništa, graditi nova dječija igrališta, a djecu sa poteškoćama u razvoju uključivat ćemo u sve segmente života, rekao je

Zijad Lugavić: Kandidat za gradonačelnika Tuzle. A. Bešić

A. Bešić

23.1.2023

Socijaldemokratska partija danas je predstavila Zijada Lugavića kao svog kandidata za gradonačelnika Tuzle. Riječ je o osobi koja je je preuzela funkciju vršioca dužnosti gradonačelnika nakon što je dugogodišnji gradonačelnik Jasmin Imamović prihvatio funkciju u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Lugavić je dugi niz godina bio desna ruka Jasmina Imamovića, Gradsko vijeće ga je jednoglasno izabralo za vršioca dužnosti do izbora.

Podrška Tuzlanske alternative

Predizborna kampanja je počela u subotu, a kako su danas poručili iz SDP-a riječ je o osobi koja je poštena, ima iskustvo i znanje. Osim SDP-a, Lugavić ima podršku Tuzlanske alternative, a kako su danas rekli nije isključeno da još nekoliko stranaka pruži podršku.

- Niko u ovome gradu ne poznaje bolje 21 javno preduzeće i ustanovu od Zijada Lugavića. Za razliku od protivkandidata, ima podršku Gradskog vijeća koja ga čeka nakon izbora. Kao vršilac dužnosti gradonačelnika je u protekla dva mjeseca dokazao da zna, želi i voli raditi taj posao - kazao je Imamović.

Lugavić je konferenciji za medije poručio da Tuzlu u narednom periodu čeka brži ekonomski rast, bolji kvalitet života svih građana, kvalitetnije rješavanje saobraćaja u mirovanju i kretanju, dalja podrška socijalnim kategorijama.

Ambijent za ostanak mladih 

Poručio je da će Tuzla posvetiti veći pažnju kako bi se stvorio ambijent za ostanak mladih. Kao primjere je naveo uključivanje i projekte prekvalifikacije, stručnog usavršavanja, razvoja poduzetničkog duha, kao i sufinansiranje stambenog zbrinjavanja.

- Razvijat ćemo obdaništa, graditi nova dječija igrališta, a djecu sa poteškoćama u razvoju uključivat ćemo u sve segmente života - dodao je Lugavić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.