MAGLAJ

Veliki uspjeh: Adel Husić sedmi na svjetskom prvenstvu frizera

Postigao najbolji plasman među muškim frizerima, članovima bh. reprezentacije

Husić: Svoju sreću ne mogu opisati. N. Bradarić

Piše: N. Bradarić

8.1.2021

Maglajlija Adel Husić, vlasnik berbernice „HEAD LINE“, na svjetskoj smotri frizera, koja je održana online, u konkurenciji 2.000 takmičara s pet kontinenata osvojio je sedmo mjesto u konkurenciji „low skin fade“. On je imao najbolji plasman među muškim frizerima, članovima bh. reprezentacije, koja je učestvovala na Svjetskom prvenstvu.

Proglašenje najboljih pet u live prijenosu emitirano je iz Njujorka, ali članova bh. reprezentacije nije bilo. Potajno su se nadali da bi ipak mogli biti u top 20, što je bio san svih. I onda, nakon nekoliko dana, Sanin Fazlić, predsjednik Saveza frizera BiH, Adelu javlja odličnu vijest.


Frizura koja je odnijela nagradu. N. Bradarić

- Šišao sam mušteriju kada mi je Sanin javio da sam osvojio sedmo mjesto. U momentu sam ostavio makaze i samo sjeo. Svoju sreću ne mogu opisati. Ovo je za mene veliki uspjeh jer nikada na svjetskom prvenstvu nije bilo ovoliko učesnika. Saninu dugujem dobar muštuluk – kazao je Adel i zahvalio svima koji su mu bili podrška i pomoć na putu do velikog uspjeha.

Uspješni frizer kazao je kako ovaj veliki uspjeh neće bitnije promijeniti njegovu karijeru.

- Ja svoj život vidim u Maglaju, da radim s ljudima s kojima sam navikao i koji me znaju iz vremena kada nisam bio frizer. Ipak, ovo je velika satisfakcija kako za mene tako i za Maglaj – dodao je Husić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.