DIJASPORA

U Kreisober ligi Sandžak savladalo Bockenheim

Visoka rezultatska razlika 7:4

B. ŠIŠIĆ

8.10.2014

Pred nešto više od stotinu vjernih navijača Fudbalski klub SV FC Sandžak pobijedio je ekipu VfR Bockenheim visokim rezultatom 7:4. Ovom pobjedom fudbaleri Sandžaka lagano se penju ka samom vrhu tabele Krajsober lige Frankfurta, a za sada se nalaze na sedmom mjestu. Mjesto ispred je ekipa SV BKC Bosna.

Trener ekipe Bokenhajm Antonio Brenes je nakon završene utakmice izjavio kako ne može da vjeruje šta im se desilo. Nakon golova koje je njegova ekipa postigla u četvrtoj i šestoj minuti, Brenes je pomislio da su utakmicu već dobili. Ali, na njegovu žalost, a na radost ekipe Sandžaka, nogometaš Edis Ibrahimović smanjuje rezultat na 2:1 i to u 16. minuti utakmice, a isti fudbaler izjednačuje rezultat na 2:2 u 32. minuti.

Prije kraja drugog poluvremena Semir Kujević u 40. minuti povećava vodstvo ekipe Sandžak na 3:2 i tim rezultatom se završava prvo poluvrijeme utakmice. Početkom drugog poluvremena, u 51. minuti Mirsen Mehmedinović postiže gol i povećava rezultat na 4:2, dok samo dvije minute kasnije Semir Kujević postiže još jedan gol za svoj tim i rezultat povećava 5:2.

Igrač Bokenhajma Georgios Nasios u 60. minuti smanjuje vodstvo Sandžaka na 5:3, ali deset minuta kasnije Elvedin Omerović povećava vodstvo Sandžaka na 6:3.

Četiri minute kasnije Edin Ličina postiže gol za rezultat 7:3, a pet minuta prije kraja utakmice Miro Karogla postiže gol za Bokenhajm, čime utakmica završava rezultatom 7:4 za Sandžak.

Enis Bogučanin, sportski direktor FC Sandžak, izjavio je da je ekipa, nakon hladnog tuša na samom početku igre, uspjela preuzeti kontrolu na terenu, te da su do kraja odigrali odličnu utakmicu.

Pobjeda Sandžaka je posebno bitna u ovoj utakmici jer je na golu, umjesto profesionalnog golmana Elvisa Nurkovića, stajao fudbaler Haris Sejdović.  

sandzak

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.