DIJASPORA

TURNIRI Bosna iz Borasa predstavljat će Švedsku

Pripreme za šampionat bh. dijaspore u malom fudbalu

N. ALIMAJSTOROVIĆ

22.10.2014

Bosanskohercegovački savez udruženja u Švedskoj (BHRF) u Norčepingu je organizirao turnir na kojem je izabrana selekcija koja će na narednom prvenstvu bh. dijaspore u malom fudbalu predstavljati Bosance i Hercegovce iz Švedske. Najviše umijeća ovoga puta pokazala je ekipa Bosne iz Borasa, koja je u finalu rezultatom 3:1 savladala istoimeni tim iz Jenčepinga.

Dobra atmosfera

Muhamed Cerić, koordinator za sport BHRF-a, inače bivši fudbaler Rudara iz Ljubije, kazao nam je da su na turniru učešće uzele ekipe koje su članice Saveza, a da su domaćini u Norčepingu učinili sve da takmičenje prođe u izvanrednoj atmosferi.

Na turniru je učestvovalo osam ekipa, pored finalista na parket dvorane u Norčepingu istrčali su i sastavi Bosna 1 i Bosna 2 iz Norčepinga, Bosna 1 i Bosna 2 iz Gislaveda, Swe BiH iz Hilestorpa, te Bosna 08 iz Štokholma. Prikazan je odličan fudbal, pobjednička ekipa ima sedam-osam mjeseci da se uigra, eventualno još pojača i na narednom šampionatu zaigra u finalu Svjetskog prvenstva bh. dijaspore u futsalu – kaže Cerić.

Prati ih maler

Selekciju Bosanaca i Hercegovaca iz Švedske na dosadašnjim šampionatima pratio JE maler. Iako su četiri puta igrali polufinale, nisu osvojili nijednu medalju. Kako kažu, ove godine veoma su odlučni u namjeri da prekinu lošu tradiciju.

Naredno, 12. svjetsko prvenstvo bosanskohercegovačke dijaspore u futsalu u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore (SSD) BiH bit će održano u aprilu ili maju naredne godine u Danskoj. O tačnom datumu šampionata odlučit će krajem novembra domaćin takmičenja – Bh. savez u Danskoj i sportska komisija SSDBIH.

Oni su pobjednici  

Za pobjedničku Bosnu iz Borasa nastupili su: Mensur Jugović, Adem i Kadir Hodžić, Emir Vatreš, Haris Verem, Fehim Smajlović, Fehim Stroil, Elvedin Osmanović i Dino Ratković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.