U tri utakmice osvojili vrijednih sedam bodova

FK Bosna iz Manhajma na putu da ostane u ligi

B. ŠIŠIĆ
04.12.2014 13:16

FK Bosna iz Manhajma opet je na dobrom putu da ostane u Kreisklasi A grada Manhajma. U posljednjoj utakmici pobijedili su ekipu SC Kafertal rezultatom 4:1, a ta im je pobjeda došla u pravi trenutak jer je podigla moral nogometaša i pripremila ih za sljedeću važnu utakmicu koju će u nedjelju, 7. decembra, igrati protiv ekipe SG Croatia.
 
Brze akcije

Gostujuća ekipa bila je ravnopravna u prvih 45 minuta utakmice, pa je poluvrijeme završeno rezultatom 1:1, da bi u drugom na zelenom terenu dominirala momčad Bosne.

Brzim akcijama na sredini terena na samom početku drugog poluvremena Bosna je povela sa 2:1, da bi odmah poslije toga bio postignut i treći gol.

U ovoj utakmici pojačanje na lijevoj strani terena bio je mladi debitant Edis Crnišanin, koji se odmah i pokazao kao dobar izbor, i svojim pogotkom postavio konačan rezultat utakmice od 4:1 za Bosnu.

edis-crnincanin

Crnišanin: Pokazao se kao pojačanje
 
Ostale golove postigli su Dongo, Shukeirik i Gutić.

S ovom utakmicom FK Bosna Manhajm je u tri susreta osvojila sedam bodova i dočekuje derbi protiv SG Croatia u nedjelju u 14 sati.

Kako igrači tako i Uprava kluba potvrdili su da je ponajviše za Bosnin uspjeh zaslužan novi trener i u isto vrijeme novi golman Adnan Mašić. Svoje profesionalno iskustvo, između ostalog i iz 2. Bundeslige prenosi na fudbalere Bosne, što je i dovelo do uspjeha u posljednjim utakmicama.

adnan-masic

Mašić: Velike zasluge novog trenera i golmana

Red i strpljenje

Njihov novi sportski moto je red, disciplina i strpljenje, pa samim tim uspjeh ne izostaje.
 
FK Bosna posebno zahvaljuje svojim vjernim navijačima na velikoj podršci.

detalj-sa-utak

Detalj s prošle utakmice

Sastav

Mašić, Ćosić, Aličehajić, Omerović, Topcu, N-Dongo, Shukeirik, Gutić, Manganello, Akca, Catalano.

Rezerve: Crnišanin, Zolj, Pavlov i golman Spahić.

Trener i golman Adnan Mašić.

NA VRH