DIJASPORA

Pobjegli sa začelja!

MANHAJM Važna pobjeda nogometaša FK BiH

Autor:B. ŠIŠIĆ

12.12.2014

Ekipa FK BiH Manhajm savladala je tim SG Croatia rezultatom 6:5 nakon izuzetno uzbudljive utakmice. Već u prvom poluvremenu utakmice naša ekipa dokazala je da je taktički daleko ispred SG Croatia.

Rano vodstvo

Već u drugoj minuti napadač FK BiH Avdo Gutić svojim pogotkom je donio vodstvo. Iznenađeni i nadigrani igrači SG Croatia morali su kasnije priznati da se ekipa BiH ne smije potcjenjivati, a samo nekoliko minuta kasnije uslijedio je i drugi pogodak Bosanaca, da bi već u 22. minuti ponovno Avdo Gutić povećao rezultat na 3:0 za Bosnu.

Izgledalo je da na terenu igraju samo fudbaleri Bosne. Akteri SG Croatia su u 26. minuti uspjeli smanjiti na 3:1, a u 38. minuti Sulejman Shukeirik povećao je na 4:1.

Ovim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

Drugo poluvrijeme počelo je novim golom Gutića, koji je u 48. minuti povećao rezultat na 5:1 za Bosnu. Veoma napeta utakmica nastavljena je pokušajima domaće ekipe i uspjehom da u 50. minuti smanje prvo na 5:2, a u 55. minuti i na 5:3.

Nogometaši Bosne Manhajm su uz nesebično zalaganje uspjeli povećati na 6:3.

Nesporazum u odbrani FK Bosna Manhajm omogućio je da SG Croatia pred kraj susreta postigne još dva pogotka i tako je utakmica završena rezultatom 6:5 za Bosnu.

Zaslužena pobjeda

Ekipa FK BiH Manhajm ovom utakmicom je dokazala da je novi golman i trener Adnan Mašić vratio samopouzdanje i moral u tim, tako da su to raspoloženje prenijeli na teren, te tri veoma važna boda donijeli kući.

Nakon ove i više nego zaslužene pobjede, FK BiH je napustila posljednje mjesto u grupi takmičenja.

Zahvaljuju vjernim navijačima

Najbolji fudbaleri ove utakmice nesumnjivo su Avdo Gutić, Sulejman Shukeirik i Angelo Manganello, a kompletan tim i rukovodstvo Bosne iz Manhajma zahvaljuje vjernim navijačima na nesebičnoj podršci.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.