DIJASPORA

BEČ Berin Buturović nastupio s "Horom bečkih dječaka"

Publika uživala i u sevdalinkama

E. B.

19.1.2016

Pjevač Berin Buturović je sa svojim bendom nastupio s jednim od najpoznatijih horova na svijetu - Horom bečkih dječaka - na balu "Muzika ne poznaje granice“. Bal je održan tokom vikenda u Beču.Kako je rekao Buturović, nastup je bio izvan svih očekivanja, a puna dva sata, koliko je trajao, u publici je vladala odlična atmosfera.

- Publika je bila aktivan učesnik u našem nastupu, a muzika je jedini segment koji može ljude povezati. U trenutku kada se Evropa i svijet raspadaju, ovaj bal je poslao upečatljivu poruku – govori muzičar.

Dodaje da se poseban ugođaj mogao osjetiti pri izvođenju kompozicije "Žute dunje", koju su iznijeli kao kombinaciju dvije tradicije – austrijskog valcera i bh. sevdalinke.

- Austrijanci su se zabavljali, a osim sevdalinki, izvodili smo i druge pjesme poput hitova Frenka Sinatre, Elvisa Prislija i muziku novijeg doba – oduševljen je Buturović.

Pjevač ističe da je ovo učešće bilo vjetar u leđa njemu i ekipi, jer je vladalo veliko interesiranje i mnogi su na taj način čuli za njih.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.