REGION

Pitajte Miru Marković zašto je Sloba ubio mog oca Ivana Stambolića

Sin bivšeg predsjednika Srbije poručio

Redakcija

25.8.2014

Sin ubijenog bivšeg predsjednika Srbije Ivana Stamobilića Veljko, kaže za “Blic” da treba pitati Miru Marković zašto je Slobodan Milošević ubio njegovog oca i mentora!

- Miru Marković treba pitati zašto je Slobodan Milošević ubio mog oca i svog mentora – kaže Veljko Stambolić.

Bivšeg predsjednika Srbije prije 14 godina oteli su u Košutnjaku i ubili na Fruškoj gori pripadnici Jedinice za specijalne operacije po naređenju Slobodana Miloševića.

Petorica pripadnika “crvenih beretki“, njihov komandant Milorad Ulemek Legija, njegov zamjenik Milorad Bracanović i šef DB-a Radomir Marković su pravosnažno osuđeni, a tom presudom je utvrđeno da su sve radili po naređenju Slobodana Miloševića, tadašnjeg predsjednika SRJ.

- Moj otac je stalno vukao Miloševića za sobom i doveo ga je i na mjesto odakle je počeo da ruši Jugoslaviju. Obezbijedio mu je i funkciju, sa koje ga otjerao iz politike i uradio to što je uradio, doveo građane i državu na rub opstanka. Moj otac je prije ubistva u brojnim intervjuima govorio dokle je dovela Miloševićeva vlast i tako ih razotkrivao – kaže sin ubijenog bivšeg predsjednika Srbije.

On napominje da Milorad Ulemek treba da odsluži kaznu od 40 godina zatvora, ne samo zbog ubistva njegovog oca, već i zbog drugih brojnih zločina među kojima je i ubistvo premijera Zorana Đinđića.

Mog oca su ubili na rođendan njegove mlađe ćerke Tijane. Učinili su to na tako zvjerski način i po naređenju čoveka kome je otac bio mentor i prijatelj. Milošević nam je dolazi u kuću… – kaže Veljko Stambolić.

Nenad Šare, šef obezbjeđenja Ulemeka, tokom “Sablje” 2003. pokazao je istražiteljima na Fruškoj gori gdje je jama sa krečom u kojoj su njegovi saoborci bacili tijelo Stambolića, zbog čega je postao svjedok-saradnik. Petorica pripadnika JSO otela su 25. avgusta 2000. u jutarnjim časovima Stambolića u parku na Košutnjaku. Vezali su ga samoljepljivim trakama i odvezli kombijem do Fruške gore. Ispred jame oborili su ga na koljena. U potiljak mu je iz pištolja ispalio dva hica Branko Berček, koji je prije toga pucao i na Vuka Draškovića u Budvi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.