REGION

Rama na poziv Vučića u historijskoj posjeti Srbiji

Albanski premijer u Beogradu krajem oktobra

Redakcija

29.8.2014


Albanski premijer Edi Rama potvrdio je na berlinskoj konferenciji o zapadnom Balkanu da će krajem oktobra posjetiti Beograd, prenosi danas BIRN (Balkanska mreža za istraživačko novinarstvo) na svom sajtu.

BIRN navodi da će Rama posjetiti Srbiju 22. oktobra, na poziv premijera Srbije Aleksandra Vučića, sa kojim, kako je rekao, ima mnogo tema za razgovor jer Tirana i Beograd imaju mnogo potencijala za saradnju.

"Tačno je da postoje problemi koji nas dijele, tačno je da treba zajedno da radimo da ih riješimo, ali bi prvo trebalo da obezbjedimo da građanima ponudimo svijetlu i solidnu budućnost", rekao je Rama na jučerašnjem skupu u Berlinu, prenosi BIRN.

Njegova posjeta Beogradu bit će prva zvanična posjeta jednog albanskog premijera nakon gotovo 70 godina, navodi BIRN i dodaje da su tradicionalno napeti odnosi Srbije i Albnije dodatno pogoršani tokom konflikta na Kosovu.

Edi Rama izrazio je želju da posjeti Srbiju čim je izabran za premijera, u septembru prošle godine. Njegova posjeta bila je najavljena u februaru, ali je odložena zbog raspisivanja vanrednih parlamentarnih izbora u Srbiji, piše BIRN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.