REGION

BEOGRAD Pretučen brat premijera Vučića, pokušao da prođe kordon kod Slavije

Završio na VMA

Redakcija

28.9.2014

Pripadnici Žandarmerije iz čista mira pretukli su Andreja Vučića, brata Aleksandra Vučića i trojicu pripadnika obezbjeđenja premijera Srbije, javljaju srbijanski mediji.

Kako Kurir nezvanično saznaje, premijerov brat Andrija Vučić pretučen je na Slaviji jer je htio da prođe kroz policijski kordon sa svojim tjelehraniteljima. Prema saznanjima Kurira, nije se pozivao na svog brata.

"Pustite me da prođem, nemam namjeru da nikoga ugrožavam", rekao je Andrija, a žandarmi su nasrnuli na njega i pretukli ga zajedno sa njegovim tjelohraniteljima. Hitno su prebačeni na VMA.

Podsjetimo, povorka Parade ponosa, u kojoj se nalazi više od hiljadu od ljudi, krenula je danas od zgrade Vlade Srbije u Beogradu, nešto poslije 12.30 sati. Centar srbijanske prijestonice blokirali su pripadnici Žandarmerije, koji su pod punom opremom, kako bi učesnicima Parade ponosa omogućili neometanu šetnju.

Na ulicama su i policijska borbena vozila. Organizatori Parade ponosa su saopštili da će šetnja centralnim gradskim ulicama biti danas održana kako je i planirano.

Tanjug javlja da su 13.20 sati učesnici Parade ponosa stigli pred Skupštinu grada.

Agencija navodi da su pripadnici Žandarmerije pretukli Andreja Vučića, brata srbijanskog premijera Aleksandra Vučića, i trojicu pripadnika obezbjeđenja, pozivajući se na dva nezavisna izvora.

Na raskrsnici Beogradske ulice i Njegoševe oko pedesetak mladića koji su nosili četnička obilježja došlo je Beogradskom ulicom iz pravca Pravnog fakulteta, želeći da prođu do Slavije, ali ih je policijski kordon zaustavio na uglu sa Njegoševom ulicom, navodi agencija.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.