REGION

Saznajte šta je ovog ljeta policija našla na Zrću: Porast od 300 posto zaplijenjene droge...

legalni taksist u peglicu uspio natrpati šest putnika

(A. Vr.)

4.11.2014

 

Operativna akcija Polifem na popularnoj destinaciji Zrće rezulitirala je impresivnim brojem ispisanih kaznenih i prekršajnih prijava te naplaćenih novčanih kazni!

Statistika je šokantna jer je zabilježen porast od 300 posto zaplijenjene droge u odnosu na lani, dok je u odnosu na 2012. godinu ovogodišnja brojka uvećana za vrtoglavih 400 posto, prenosi jutarnji.hr.

Otok Pag, tačnije Zrće već nekoliko godina zaredom našlo se pod lupom djelatnika PNUSKOK-a, mobilnih jedinica saobraćajne i granične policije, Carinske uprave te Porezne uprave, Inspektorata cestovnog prometa, a potom i pravosudnih tijela na čelu s lokalnom zajednicom, komunalnim redarima...

U julu i augustu policija je podnijela ukupno 45 kaznenih prijava zbog 51 počinjenog (ne)djela protiv 47 osoba oba spola, svih dobi iz različitih zemalja. Polifem je evidentirao 775 zapljena droge, što je za 300 posto više nego lani!

U isto vrijeme na račun državnog proračuna slilo se 3,2 miliona kuna od naplaćenih kazni na licu mjesta. Partijaneri su se drogirali i plinovima iz ampula koje se inhaliraju. Po komadu su plaćali od 50 do 100 kuna. U jednom kombiju s tablicama Velike Britanije policija je zaplijenila 20.000 ampula čija je vrijednost oko 2 miliona kuna. Gram amfetamina na Zrću ovo ljeto dosegao je vrtoglavih 600 kuna!

Akcija je obuhvatila i lica s tjeralice, točnije pronađeno je pet osoba za kojima se tragalo, a među njima su realizirane i dvije međunarodne potrage.

Osim opijata, po Novalji su “kolali” i ilegalni aparati za priređivanje igara, čak deset. Svoj obol su dali i ilegalni taksisti bez registrirane djelatnosti. Inovativnost je dosegnula tu razinu da se, primjerice, u jednoj peglici prevozilo čak šest osoba plus vozač.

Cijena? 80 kuna po osobi za tri kilometra puta do Zrća. Pojedinci su kombije prilagođavali i uređivali tapeciranim klupicama pa je i po 20 turista stalo u jedan. Zarada? I do 1600 kuna za prijevoz od par kilometara do mjesta partijanja, a takvih je ruta bilo i po tri u jednom danu.

Akcija koja je, tvrdi MUP-ovac Dean Savić, dala rezultate i koja će postati svojevrstan obrazac djelovanja i “udara” na kršitelje zakona u ljetnim mjesecima pokrenuta je upravo zbog sigurnosti samih građana koji su u provedenim aketama istaknuli poljuljani mir.

- Gostima Novalje najveća je zamjerka bila nesigurnost. Barijera je probijena i pokazalo se da ništa nije nemoguće riješiti - istaknuo je Miroslav Kolobarić, voditelj komunalnih redara Novalje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.