REGION

Srbijanska novinarka se prerušila u prostitutku: Saznajte šta joj se desilo...

Radiš li? Hoće li bit nekog seksa večeras?, tiho ju je upitao stariji čovjek

(A. Vr.)

5.11.2014

Tragom priče da se u centru Beograda svakodnevno odvija prostitucija, novinarka Telegrafa zaputila se u "leglo prostitucije", kao dama noći.

- Dok sam stajala na ulici, u kratkoj crvenoj haljini i visokim potpeticama, kroz Balkansku ulicu prolazili su ljudi, u žurbi. Svako od njih uputio bi mi pogled: pun žudnje ili prijekora. Puna dva sata stajala sam na hladnom vjetru, okružena prostitutkama. Dok su one međusobno pričale, držala sam se po strani. Bila sam prestravljena, napisala je novinarka u tekstu o svom neobičnom iskustvu.

- Radiš li? Hoće li bit nekog seksa večeras?,  tiho ju je upitao stariji čovjek i mahao joj pred nosom novčanicom od hiljadu dinara.

Kada mu je rekla da je nova, glasno se nasmijao.

- Slušaj mala, ja nisam nov. Ovo je i više nego dovoljno. Nikad nisam ni za što više platio, pa ne pokušavaj od mene izvući više, kazao joj je 70-godišnjak.

Na specijalnom zadatku u Balkanskoj ulici, novinarka je saznala da seksualna usluga u prosjeku stoji 20 eura i da djevojke, uglavnom Romkinje, stoje na ulici od pet, šest sati popodne pa do ranog jutra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.