REGION

Brutalno ubistvo: U satanističkom ritualu zaklao prijatelja!

U Bečeju u susjednoj Srbiji

(N. K.)

17.11.2014

Roberta Heja (37) iz Bečeja u Srbiji je policija lišila slobode, nakon što je u noći između petka i subote brutalno ubio svog prijatelja Tibora L. (50) iz istog mjesta. Njemu se na teret stavlja da je u centru Bečeja zaklao svoju žrtvu.

Kako saznaje Alo.rs zločin se dogodio u Robertovoj kući, u kojoj je živio sam. Prema tvrdnjama komšija osumnjičeni je uvijek bio čudnog ponašanja, a za idole je imao Hitlera i Mikloša Horti. Oni koji su osumnjičenog dobro poznavali tvrde da se najvjerovatnije radi o sektaškom ritualu u kome je žrtvovan Tibor.

- Kobne noći kod Roberta su, osim Tibora, bila još trojica prijatelja. Oni su otišli nešto ranije, a Tibor je ostao. Između osumnjičenog i žrtve je došlo do nekakve svađe, nakon čega je Robert izvadio nož i preklao Tibora,  priča prijatelj osumnjičenog, dodavši da se Robert divio Hitleru i Hortiju, koji su istrebljivali Jevreje i sve one koji su imali različitu krv od njihove.

Hej je pripadnik satanističke sekte koja obred vrši noću, a zagovornik je i “čiste” velike Mađarske. Bio je ljubitelj kukastih krstova i drugih nacionalistističkih obilježja, a često se oblačio i kao "skinheds". O sebi je pisao da je on „najzgodnije zlo koje gazi ovo tlo“. A Horti Miklošu je posebno bio naklonjen jer je on uveo je Mađarsku u Drugi svjetski rat na strani Hitlera, a učestvovao je i u agresiji na Jugoslaviju.

- Često je kačio snimke i filmove o Horti Miklošu na svom Facebook profilu. Divio se njegovim vojnim poduhvatima i hvalio se kako je 100 posto čist Mađar. Volio je noževe, mačete i druge bodeže, dodaje sagovornik.

Uviđaj su na licu mjesta obavili nadležni tužilac i policija, koji su naložili da se Tiborovo tijelo, uputi u Institut za sudsku medicine u Novi Sad, nakon čijih rezultata će biti poznato više detalja o ovoj tragediji. Osumnjičeni je odveden na saslušanje sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Zrenjaninu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.