REGION

Nakon ubistva navijača u Istanbulu: Galatasaraj izrazio saučešće, Ataman se izvinio

Oštre reakcije u Srbiji

Redakcija

22.11.2014

Sportski klub Galatasaraj izrazio je danas saučešće građanima Srbije zbog ubistva navijača Crvene zvede u Istanbulu prije košarkaške utakmice ova dva kluba, prenose beogradski mediji.

"Sportski klub Galatasaraj izražava duboko saučešće i tugu građanima Srbije zbog događaja koji su doveli do ubistva. Naše snage sigurnosti rade sve što mogu da pronađu krivce. Vjerujemo da ovaj incident nema veze sa našim klubom i njegovim navijačima", navodi se u saopštenju kluba.

Dvadesetpetogodišnji Marko Ivković iz Zemuna izboden je sinoć na smrt u Istanbulu u tuči koja je izbila pred duel Evrolige sa Galatasarajem.

Galatasaraj je u saopštenju naveo da su gostujući navijači izazvali tuču. Trener turskog tima Ergin Ataman nazvao je Zvezine pristalice "teroristima", ali se danas izvinio zbog toga.

ergin

Ataman putem Twittera uputio izvinjenje

"Izražavam najdublje saučešće Crvenoj zvezdi i njenim navijačima. Duboko me je ožalostio njihov gubitak u tragediji koja nema veze sa sportom. Tokom konferencije za novinare nakon utakmice nisam znao za gubitak života i moje opaske su iznijete prije nego što sam saznao za to", napisao je Ataman putem Twittera.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ranije danas u telefonskom razgovoru sa turskim kolegom Ahmetom Davutogluom da trener Ataman nije dobrodošao u Srbiju poslije izjave u kojoj je ubijenog mladića, kao i sve ostale navijače "Crvene zvezde", optužio za terorizam.

Davutoglu je pozvao telefonom Vučića da bi mu izrazio saučešće povodom ubistva navijača Marka Ivkovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.