REGION

Poslije Nove godine opštenarodni mirni protesti

Crna Gora: Opozicija najavljuje

Srna

13.12.2014

Crnogorski opozicioni Demokratski front organizovaće poslije Nove godine opštenarodni mirni protest protiv vlasti, najavio je visoki funkcioner ove političke partije Branko Radulović.

On očekuje da će se na protestu, čiji su cilj slobodni izbori, okupiti između 300.000 i 400.000 ljudi.

"Nećemo ulicom i balvanima da osvojimo vlast, hoćemo prelaznu tehničku vladu, a onda poslije dvije, tri godine izbore na svim nivoima", rekao je Radulović crnogorskim elektronskim medijima.

On kaže da Demokratski front ne poziva na ulične proteste sa sukobima, već želi ono što je uradio Gandi i ono što je napravljeno na Tajlandu i u Poljskoj.

"Ako ne bude odgovora na mirne proteste i ako će neko da me zabije u tor, što misli crnogorski premijer Milo Đukanović sa svojom zabranom okupljanja, onda i mi imamo petlju", naveo je Radulović.

On je rekao da je protiv rumunskog scenarija, ali da ga ne isključuje, jer, kako kaže, biti teško iskontrolisati 300.000 do 400.000 ljudi.

"Hoćemo pravu tuču, demokratsku, crnogorsku, ravnopravnu. Hoćemo pravnu državu, održivi razvoj. Ja neću Crnu Goru kao Bugarsku i Rumuniju, ja hoću Crnu Goru koja miriše na Njemačku, Dansku", poručio je Radulović, koji je i potpredsjednik Skupštine Crne Gore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.