REGION

Osumnjičeni za ubistvo navijača "Zvezde" negirao krivnju: "Pravio se važan pred drugovima"

Sud obezbjeđuje nekoliko stotina policajaca

(M.M.)

16.1.2015

 Kadri Aktaš, glavni osumnjičeni za ubistvo navijača "Crvene zvezde" Marka Ivkovića u Istanbulu, promijenio je iskaz na suđenju koje je počelo danas, tvrdeći da nikoga nije "ubo nožem".

 Aktaš je rekao da je tokom istrage priznao da je to uradio da bi se "pravio važan pred drugovima", prenose beogradski mediji.

"Pravili smo roštilj kada je 300 do 500 navijača `Crvene zvezde` napalo navijače `Galatasaraja` bakljama, metalnim šipkama i kamenjem. Krenuo sam da vidim šta se dešava kad sam dobio udarac u lice. Tada je policija bacila suzavac pa su se svi razbježali. Pošto smo pravili roštilj, imao sam u rukama nož i sudžuk, ali sam ih ispustio. Nikog nisam ubo nožem. Nevin sam", rekao je Akrtaš.

Njegov advokat rekao je da je policija vršila pritisak na optužene da priznaju ubistvo "kako ne bi pala ljaga na sve navijače `Galarasaraja`".

Svi optuženi negiraju krivicu i tvrde da su navijači Crvene Zvezde izazvali incident.

Suđenju prisustvuju predstavnici porodice ubijenog Marka Ivkovića, kao i srpske diplomatske misije.

Kako prenosi TV N1, sud u kom se odvija proces obezbjeđuje nekoliko stotina policajaca, među kojima ima specijalaca i sudske policije.

Uoči početka suđenja, ispred zgrade suda, nalazilo se nekoliko desetina navijača, ali je situacija bila mirna.

Navijač "Crvene zvezde" Marko Ivković ubijen je uoči novembarskog duela srpskog tima sa turskim "Galatasarajem" u Istanbulu.

Nakon opsežne istrage uhapšen je Kadri Aktaš, koji je tokom svjedočenja priznao zločin.

Košarkaši "Crvene zvezde" dočekuju večeras od 21.00 čas "Galatasaraj" u trećem kolu "Top 16" faze Evrolige.

Sve ulaznice za meč u beogradskoj Areni su rasprodate, a uprava Zvezde apelovala je publiku da navija fer i sportski i da ne pravi incidente.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.