REGION

ZLOČIN ZGROZIO REGION Nakon učestvovanja u realityju nasmrt pretukao suprugu!

Sumnjao da mu je bila nevjerna

Autor:(A. Vr.)

5.4.2015

Građevinski sezonski radnik Stevan Kojić (29) nasmrt je pretukao svoju suprugu Žaklinu (26) u srpskom gradu Jagodini jer je sumnjao da mu je bila nevjerna.

Tragedija se dogodila samo dva dana nakon emitiranja epizode reality showa ‘DNK’ u kojoj se utvrđivalo je li on otac njihove djece.

Iako je DNK analiza potvrdila očinstvo, Kojić nije poštedio Žaklinu, prenose srbijanski mediji.

Susjedi su izjavili kako ju je cijele zime žestoko zlostavljao i zaključavao u kuću jer je sumnjao da djeca nisu njegova.

- Svakodnevno sam je viđala s modricama na licu i tijelu. Savjetovala sam joj da ga prijavi. Ona se, međutim, bojala da će je ubiti. Nije smjela... Nije bilo dana da nije dobivala batine, upozoravala sam je. I, eto, na kraju ju je ubio, izjavila je susjeda Senka Deletić.

Na ispitivanju u policiji Kojić je priznao da je Žaklini od siline udaraca krv tekla iz usta, nosa i ušiju u tolikoj mjeri da se gušila. Od batina je preminula pred njihovo dvoje malodobne djece, od tri godine i od 11 mjeseci.

- Kaje se. Rekao je da je zaslužio smrtnu kaznu i zabrinut je za djecu, rekao je njegov branitelj Milovan Stojanović.

Prema podacima Centra za socijalni rad, Kojić je kao dijete i sam bio žrtva porodičnog nasilja. Otac ga je često tukao, čak mu je dio mošnji uklonjen zbog toga. Kasnije je i on tukao oca, pa je zbog nasilja nad ocem 2012. osuđen na šest mjeseci uslovne kazne.

Silvana S., prva Kojićeva supruga, bila je vidno potresena zbog jezive sudbine ubijene Žakline.

- Živjela sam sa Stevanom tri godine, imamo osmogodišnju kćer. Otišla sam od njega jer je bio nasilan i verbalno agresivan. Ko zna koliko puta me je tukao, kad sam mu prvi put uzvratila, dobila sam najteže batine u životu. Tukao me rukama i nogama. Obratila sam se policiji, ali su me tražili 30.000 dinara za procesuiranje prijave, odustala sam i odlučila ga ostaviti. On je drugi čovjek kad mu padne mrak na oći, izjavila je Silvana za Blic.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.