Na televiziji molila pomoć za sebe i djecu, niko nije znao da je brutalno ubila muža

Nedeljka Kosovec s ljubavnikom pomno smislila ubistvo

(Mi. K)
07.04.2015 10:12

Nedeljka Kosovec novinarima je tvrdila kako ju je suprug Ivica ostavio s djecom u potpunoj neimaštini i putem medija zatražila pomoć dobrih ljudi.

Brojni su se građani vidjevši u kakvim uvjetima živi ova majka s troje djece odazvali pozivu.

muz

Niko nije ni slutio da je stvarnost sasvim drugačija. Sve to vrijeme suprug, za kojeg je tvrdila da je pobjegao s ljubavnicom, bio je - mrtav.

Ona i njen nekoliko godina mlađi ljubavnik godinu dana ranije pomno su isplanirali njegovo ubistvo.

Ubili su ga krajem novembra 2013. godine. Prvo su ga sjekirom zatukli na spavanju i u glavu mu ispalili nekoliko hitaca iz plinskog pištolja.

Potom su ga izboli nožem, tijelo omotali trakom i odvezli do jednog seoskog imanja kod Vrbovca.

Onda su za tijelo privezali komad željezne tračnice i bacili ga u bunar koji se nalazi nedaleko kuće njegovih roditelja.

otac

Njegov otac zgrozio se kada je čuo vijest o smrti sina.

- I danas se sjećam kad sam zadnji put vidio sina. Bio je tužan i s rukama na glavi pognutoj prema koljenima. Pitao sam ga što mu je. Rekao mi je: Stari, ja sam lud hiljadu posto! Dođe mi da se objesim o štrik, jer u protivnom bi nju i njega mogel ubit. Delaju od mene majmuna - rekao je za "Jutarnji list" shrvani otac ubijenog Ivice.

Sinu je savjetovao da se makne na neko vrijeme od njih pa je zato i on pomislio da je to razlog zašto ga nema toliko dugo.

ljubavnik

Nedeljkinog ljubavnika je, za razliku od nje, izjedao zločin. Tek nedavno priznao je porodici šta se dogodilo.

Policija je primila nekoliko anonimnih poziva i krenula je akcija potrage koja je na kraju otkrila groznu stvarnost, piše "Dnevnik hr."

NA VRH