REGION

BUDVA Ubio se otac nedavno ubijenog Saše Markovića

Pronađen danas mrtav u kući u Starom gradu

Autor:(A. Vr.)

7.5.2015

Jovo Marković iz Budve, otac nedavno ubijenog bivšeg poslanika Liberalnog saveza Crne Gore Saše Markovića, pronađen je danas mrtav u kući u Starom gradu.

 Izvori bliski policiji tvrde da je riječ o samoubistvu, javile su crnogorske "Vijesti".

Saša Marković ubijen je 17. aprila i bečićkom naselju Ivanovići. Na Markovića je, dok je bio u kolima, ispaljen šaržer metaka.

Izvori "Vijesti" bliski policiji tvrde da je u pitanju samoubistvo.  Saša Marković je ubijen 17. aprila.

Marković se do 1998. bavio se privatnim biznisom a potom se kroz rad u Liberalnom savezu aktivno bavi politikom. Bio je član Liberalnog saveza Crne Gore od 1990. godine, piše u njegovoj biografiji.

Marković je bio jedan od najbližih saradnika Slavka Perovića i šef Kabineta predsjednice Skupštine Crne Gore Vesne Perović (2001-02).

Tokom karijere bio je član Velikog Kabineta LSCG za Spoljne poslove, direktor nezavisnog radija "Free Montenegro", predsjednik Opštinskog odbora LSCG, član Malog kabineta LSCG, poslanik u parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, član Komisije za bezbjednost u Parlamentu Državne zajednice Srbija i Crna Gora, odbornik u Skupštini Opštine Budva.

Marković je posljednjih godina bio posvećen ugostiteljstvu i pisanju naučnog rada, a tokom 2014. godine izdao je knjigu "Manifest protiv imperije – prilog istoriji američkog (neo)imperijalizma". 

Istražitelji su izolovali DNK za koji policija pretpostavlja da pripada ubici Saše Markovića, ali on ne odgovara biološkim tragovima koje crnogorski forenzičari imaju u svojoj bazi.

Pouzdani izvor “Vijesti”, međutim, tvrdi da se na osnovu tog podatka ne može zaključivati odakle je osoba koja je likvidirala Markovića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.