REGION

Uhapšena žena koja je pucala u srbijanskog biznismena Milana Beka

Incident se desio 14. novembra prošle godine

Autor:(A. Vr.)

18.7.2015

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da je uhapšena ženska osoba M.A. (31), za koju se osnovano sumnja da je umiješana u pokušaj ubistva biznismena Milana Beka, prenose agencije.

"Uhapšena je M.A. iz Beograda, '84. godište, za koju osnovano sumnjamo da je umiješana u izvršenje ovog teškog krivičnog djela", rekao je Stefanović.

On je precizirao da policija sumnja da se DNK koja je otkrivena na jednoj od čahura, poklapa sa DNK uhapšene M.A.

"Zato ćemo u narednim danima nastaviti, zajedno sa tužilaštvom, da intenzivno pratimo ovaj slučaj. Nadamo se da će ovo biti početak otkrivanja svega što se dešavalo u ovom slučaju", rekao je Stefanović.

Kako se ranije spekulisalo, DNK žene sa sjevera Crne Gore pronađen je na mjestu oružanog napada na Beka. 

Ista osoba je navodno ostavila biološki trag na eksplozivu kojim su ubijeni Radojica Joksović u Beogradu u julu 2012. i Rade Maksimović u Šapcu u aprilu te godine. Riječ je o ženi čiji je DNK potvrđen u tri krivična djela na teritoriji Srbije, u dvije likvidacije, ali i trgovini narkoticima.

Njen DNK pronađen je na jednom od paketića heroina koji su zaplenjeni u blizini Kraljeva.

Radojica Joksović, koji je ubijen u beogradskom naselju Bele vode, brat je od strica Nebojše Joksovića, zaštićenog svjedoka u sudskom procesu protiv narkobosa Darka Šarića.

Beogradski biznismen Milan Beko je u sačekuši ustreljen u grudni koš i stomak 14. novembra prošle godine kada ga je napadač sačekao u blizini njegove kuće na Senjaku. Beko je tada odmah prebačen u beogradski Urgentni centar, gde je operisan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.