REGION

Od jutros do 19 sati u Hrvatsku ušla 892 migranta

Prema izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova

Fena

16.9.2015

U Hrvatsku su danas do 19 sati ušla 892 migranta, izvijestio je MUP na svojim internetskim stranicama, navodeći da vukovarsko-srijemska policija i dalje zatiče osobe u nezakonitom prelasku državne granice.

Registracija i smještaj

Od 892 migranta koliko ih je u Hrvatsku ušlo do 19 sati, 360 ih je upućeno u registracijski centar u Ježevu. U toku su pripreme za uspostavu i drugih registracijskih centara i objekata za smještaj, objavio je MUP na svojim internetskim stranicama.

U toku je, kažu, organizacija privremenog premještaja tražitelja azila koji su otprije smješteni u Prihvatilištu za tražitelje azila u Zagrebu u Porinu. Oni će biti premješteni u Prihvatilište za tražitelje azila u Kutini. Tako će se Porin od sutra do daljnjega koristiti samo za potrebe registracije i smještaja ranjivih osoba iz migracijske krize i potencijalne tražitelje azila.

Izbjeglice od jutros pristižu u Hrvatsku autobusima iz Srbije nakon što su mađarske vlasti zatvorile granicu prema Srbiji.

Osnivanje Stožera

Kako bi osigurala koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija, hrvatska Vlada će sutra na sjednici osnovati Stožer za koordinaciju aktivnosti povodom dolaska migranata u Republiku Hrvatsku.

- Vlada će osnovati Stožer čija je zadaća osigurati koordinirano djelovanje svih nadležnih tijela i institucija s ciljem humanitarnog prihvaćanja i zbrinjavanja migranata - rekao je Vladin glasnogovornik Nikola Jelić.

Voditelj stožera bit će potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, a članovi stožer bit će zamjenici odnosno pomoćnici iz više ministarstva - socijalne politike i mladih, vanjskih i europskih poslova, rada i mirovinskog sustava, ministarstva zdravlja te ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

U rad Stožera po potrebi će se uključivati i predstavnici drugih tijela i institucija. 


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.