REGION

Davutoglu dočekan u Beogradu uz najveće državne i vojne počasti

Dvodnevni posjet Srbiji

Fena

28.12.2015

Turski premijer Ahmet Davutoglu stigao je danas u dvodnevni posjet Srbiji, gdje ga je ispred Palate Srbija dočekao premijer Aleksandar Vučić.

Davutoglu je dočekan uz najviše državne i vojne počasti, intoniranje himni i Gardu Vojske Srbije.

Vučić i Davutoglu imat će bilateralni sastanak, nakon čega su planirane izjave za medije.

Kako je planirano, tijekom dvodnevnog posjeta Davutoglu će se sastati s predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković, a zatim sudjelovati na sprsko-turskom poslovnom forumu, na kojem će biti predstavljene mogućnosti za investiranje turskih kompanija u Srbiji.

Na forumu će biti predstavljeni potencijali, mehanizmi i projekti za moguće investicije turskih kompanija u Srbiji.

Davutoglu je uoči posjeta Srbiji izjavio da njegova zemlja ohrabruje i da će nastaviti ohrabrivati turske firme da više investiraju u Srbiji, dodajući da je za to potreban i dodatan napor Beograda i Ankare.

"Kao turski premijer uvjeravam vas da, s razvojem pravnog sistema koji je kompatibilan sa slobodnom i kompetitivnim tržišnom ekonomijom, ohrabrujemo i nastavit ćemo ohrabrivati naše firme da više investiraju u Srbiji. Međutim, naše firme, koje su često i dio multinacionalnih partnerstava, investirat će samo ako postoji povoljna, efikasna i fer klima za investiranje", kazao je turski premijer.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.